Свободно време

5 черти от характера, които ви карат да стоите в токсични връзки

Какво ви спира да потърсите щастие и свобода

13.02.2022г. / 12 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Зависимост от другия или другите.

В много случаи хората стоят в токсични отношения, защото се чувстват зависими. Не мислят, че са способни да се справят сами. Има и друг вариант, при който попадат на партньори, които се нуждаят от подкрепа, да бъдат „поправени“, да им се помогне. Това е другата монета на зависимите отношения, които по същество също са токсични.

3 вида токсично поведение, които всеки проявява

4. Емпатия.

Емпатията е висша форма на съчувствие и съпричастност. Не всеки човек е способен на емпатия. Обикновено емпатите са изключително дълбоко чувствителни личности, които са склонни да приемат, разбират поведението на другите, дори да е пагубно и вредно за тях. Помагат в нужда, проявяват разбиране, бързо прощават, продължават да търпят отношения, които ги правят нещастни, но намират причина да го правят отново и отново.

6 типа токсични личности

Емпатията е добродетел, но това иначе добро качество може да ви изиграе лоша шега в отношенията с хората. Токсичните личности много умело се възползват от емпатите, защото усещат колко чувствителни и съпричастни са те.

5. Не познавате добре себе си.

Как бихте открили правилния за вас партньор или приятел, ако сами не познавате себе си? Това означава да умеете да определяте желанията, целите си, нещата, които са важни за вас и които търсите в един човек. Важно е да сте наясно също с какво не бихте направили компромис, с кое не бихте се примирили и кое не бихте търпели. Само ако познавате добре себе си, ще можете да отсеете неподходящите за вас хора.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )