Свободно време

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова гостува в рубриката „Златните“

Големият ѝ син Емил Нейков успешно върви по нейните стъпки

10.02.2022г. / 17 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Златните", Bulgaria ON AIR.

Снимка: "Златните", Bulgaria ON AIR.

Този петък, 11 февруари, в рубриката „Златните“ в сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, зрителите на телевизията ще се срещнат с олимпийската шампионка по гребане от Пекин 2008 г. – Румяна Нейкова.

Започва да се занимава с гребане през 1985 в ЦСКА под ръководството на Верка Алексиева. Казва, че в самото начало не си е помисляла, че този спорт ще се превърне в целия ѝ живот. В колекцията си Румяна има пълен комплект медали от Олимпийски игри и споделя, че не е имало състезание, в което да участва и да не спечели медал.

Всеки един спортист трябва да бъде изключително търпелив по пътя към Олимп. Той е дълъг и осеян с много трудности, но когато се качиш на върха, забравяш какво е било по пътя до горе“, споделя тя във връзка със своя триумф в Пекин.

Големият ѝ син Емил Нейков успешно върви по нейните стъпки, като вече може да се похвали със световна и европейска титла за младежи до 23 години. За него тя казва, че в началото не е приела много насериозно намеренията му да се занимава с гребане, но по думите ѝ той е изключително упорит и търпелив.

„Винаги е бил до мен в тежките тренировки и условията, в които се подготвяхме. Затова веднъж ми каза: „Аз ще стана направо треньор, няма да бъда състезател“, с усмивка разказва Румяна Нейкова.

Как се печелят златни медали, кои са младите ни надежди в гребането и кои са железните правила на един шампион – научете този петък, 11 февруари, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Коментирай