Свободно време

Samsung Galaxy S22+ е бижуто, което всяка жена заслужава

С какво ни впечатли новият модел на серията Galaxy

23.03.2022г. / 15 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: Samsung.

Снимка: Samsung.

През най-женския месец от годината би било немислимо да подминем темата за подаръците, които всяка жена обича. Независимо дали ние си правим сами подаръци, за да се зарадваме и да се почувстваме добре или пък получаваме от наши близки, емоцията е прекрасна и си заслужава да се изживее.

Нашата идея за подарък през този женски вълнуващ месец е практично, технологично и красиво бижу, а именно новият модел на Samsung – Galaxy S22+.

С какво ме изненада този модел и с какво ми привлече вниманието? На първо място с визията си: страхотен дизайн и елегантни цветове.

Дизайнът е изключително стилен и семпъл, доказвайки максимата, че понякога „малкото е повече“. Минималистичният, изчистен дизайн, съчетан с приятната заобленост на рамката на телефона, го превръща в елегантен аксесоар, който ще допълва цялостната ни визия навсякъде и по всяко време. А това е нещо, което жените ценим безспорно. Телефонът за нас е не просто средство за комуникация, но и аксесоар, чрез който ние изразяваме и самите себе си.

Задната част на устройството е с подчертан матиращ ефект, който прави допира до телефона много приятен и кадифен. Това, което на мен ми хареса е, че този матиращ гръб на Galaxy S22+ позволява телефонът да се чисти много по-лесно и ограничава неприятното омазняване, което често се наблюдава при други модели.

От Samsung определено искат да изненадат потребителите си, предлагайки им нови цветове, които впечатляват, без да са натрапчиво ярки.

При модела Galaxy S22+ можем да избираме между мистично бяло, изумително зелено, розово златно или класическо мистично черно. На мен лично много ми допада розовият нюанс от предложенията, тъй като е нежен, женствен и изразителен, без да се набива прекалено на очи, но и без да остава незабелязан. Цветът допълва стилната визия и придава финес, който подхожда на всяка дама.

Камера и фотография

Един от най-важните критерии, по които избираме телефона си, безспорно е качеството на камерите му. С всеки следващ модел Samsung се състезават със себе си в стремежа си да дадат най-доброто на своите потребители. Тук не можем да отречем, че отново са се постарали и са вдигнали нивото много високо.

При Galaxy S22+ революционното е, че не се наблюдава голяма разлика при използването на камерата през деня и през нощта. Благодарение на най-интелигентната камера на Samsung досега, както те самите признават, нощната фотография с Galaxy S22+ може да се превърне в истинско удоволствие, а заснетите кадри – близо до изкуство.

S22+ разполага с мощна 50MP основна камера, 10MP телеобектив и 12MP ултраширок обектив, така че винаги да се получават снимки с най-високо качество. Общо камерите са четири: една отпред и три отзад, които могат да се комбинират, за да направят снимките и видеоклиповете още по-въздействащи.

Камерата е проектирана да пропуска повече светлина, да извлича детайли и да улавя цветове, благодарение на които обектите на снимката са ясни, дори и на тъмно. Едно от предизвикателствата на всяка камера е нощното снимане. Понякога най-вълнуващите ни преживявания, които искаме да запаметим, се случват именно вечер или през нощта, но заради липсата на достатъчно светлина невинаги снимките и видеата са сполучливи. От Samsung знаят за това предизвикателство и се опитват да го преодолеят, предлагайки на потребителите си нови функции при модела Galaxy S22+, като Super Night Solution, която изчиства шума във всеки заснет кадър, за да се получи запис с високо качество, без значение дали е направен на дневна светлина или под звездите.

А когато потребителите снимат видеоклипове с приятели, новата функция за Auto Framing открива и проследява до 10 души, и автоматично регулира фокуса на камерата така, че тя да улавя всички ясно. Устройството се захранва от усъвършенствана VDIS технология, която минимизира вибрациите, така че се получават плавни и контрастни кадри, дори когато са в движение.

Дисплей

Galaxy S22+ е с най-яркия дисплей (до 1750 нита), който Samsung са предлагали някога, а това гарантира наистина много високо качество на картината. То ни позволява да се насладим на любимите си предавания, сериали и филми, които гледаме на телефона си, без да ни липсва нито един елемент от красивата визия.

Техническите параметри на екрана показват размер от 6,6 инча и интелигентен Dynamic AMOLED 2X дисплей с Vision Booster. Телефонът разполага и с технология Super Smooth 120Hz, която регулира честотата на опресняване между 48–120Hz в зависимост от това какво съдържание гледаме.

В обобщение

Samsung наистина доказват, че пътят към съвършенството е възможен. Galaxy S22+ съчетава три важни фактора при избора на нов телефон: стилен, изчистен дизайн и избор между няколко красиви, пастелни и нежни цвята; усъвършенствани камери и повече опции за нощна фотография; ярък дисплей, позволяващ да се насладим на любимите си предавания или филми по всяко време, с невероятно високо качество.

Снимки: авторът; Samsung.

Коментирай