Карта на деня – Осмица чаши е символ на край, на завършек на нещо, което сме смятали за важно и значимо, но което се е оказало с по-малко значение от това, което сме му отдавали в началото. Интересът е отминал, отдалечаваме се може би с лека тъга, но в тази карта има и обещание за бъдещето, защото винаги след края на нещо следва ново начало.

Съвет за деня – Кралица чаши е владетелката на елемента вода. На отвореното сърце, което подхранва другите и се грижи за тях. Действайте от позиция на емпатия и грижа.

В работата: Старайте се да запазите присъствие на духа, ако има неща, които не са ви по вкуса. Това ще отмине, но неприятното усещане от твърде емоционалната ви реакция ще остане.

За влюбените и семейните: Отношенията между хората ни дават най-големите уроци, нека сме смирени и да осъзнаваме в пълнота това, което ни се случва. Ако се чувствате разочаровани, анализирайте дали си струва да хабите енергия в негативни мисли. Подходящ ден за медитации, разходки и срещи със скъпи на сърцето ви хора.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.