Свободно време

Таро карта за 19 май

Един хубав ден за всички влюбени

19.05.2022г. / 08 23ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Магьосникът.

Магьосникът е номер 1 от големите аркани и като такъв олицетворява всички единици, асата.  Следователно това е карта за ново начало и възможности, на потенциала да проявим нещо, което искаме да се случи. Тук сме в началото на нашето пътуване с всички отделни елементи на масата и работата на Магьосника е да ги обедини всички, за да могат да бъдат мощна сила. Днес Магьосникът носи увереност – всичко, от което се нуждаете, за да проявите идея или мечта, е на една ръка разстояние, включително и самата визия. Тази карта олицетворява способността на човек да бъде господар на собствената си вселена, като прилага инструментите, които притежава - знания и умения, за да постигне положителни резултати. „Можете да създадете магия“ ви казва Магьосникът, но не е тайна как се прави – всички отговори са на масата – просто трябва да предприемете действия.

Съвет за деня – Деветка пентакли.

Действието носи резултати и тук имаме нашите девет пентакли, които изобразяват наслада от  плодовете на труда. Деветката пентакли е място на сила, където намираме възвръщаемостта на нашата инвестиция и се радваме на добро здраве, финансова сигурност, изобилие и уважение. 

В работата: Ако днес имате някакви съмнения относно инвестирането на време, енергия и ресурси, не се колебайте. Да, може да отнеме известно време, за да видите резултата, тъй като имаме пентакли, а те се движат бавно и изискват постоянство, но абсолютно си заслужава.

За влюбените и семейните: Един хубав ден за всички влюбени. Помнете че в голяма степен животът е такъв, какъвто го изковем. Ако не обвинявате другия, а сте благодарни, че е в живота ви, тогава пред вас се открива вселена от възможности да обичате и да бъдете обичани. За хората без партньор, може да е ден за начало на връзка, която има потенциал да е дълга и трайна.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай