Свободно време

„Това се случи на Майорка“ - перфектното лятно четиво

Романът на Ема Страуб ни пренася на мечтания остров

26.05.2022г. / 07 32ч.
Михаела Лазарова
Корица: Kontur Creative

Корица: Kontur Creative

Двуседмична идилия на остров Майорка, та кой не мечтае за ароматите, вкусовете и пейзажите, които предлага Средиземноморието! Но дали семейство Пост ще успее да се наслади на мечтаната ваканция, или съдбата е приготвила изненада за всеки от тях? „Това се случи на Майорка“ разкрива в същина сложността на взаимоотношенията между хората, както в близостта на семейния кръг, така и извън него. Романът на американската майсторка на бестселъри Ема Страуб излиза на български на 25 май с логото на издателство „Кръг“. Изданието е в превода на Руслана Маргова и със свежата корица на Kontur Creative.

Семейство Пост преживява труден период. След 35-годишен брак Франи и Джим са изправени пред криза в отношенията си – Джим е уволнен от работа, след като е хванат в интимни отношения със своя стажантка. Франи, която обича да контролира ситуацията, все повече осъзнава, че изпуска юздите. Синът им Боби отдавна е напуснал семейното гнездо, за да създаде свое със значително по-възрастната си приятелка Кармен, но дали при тях нещата са толкова розови, колкото изглеждат? Тийнейджърката с разбито сърце Силвия се впуска в гореща авантюра със сексапилния си учител по испански – начинание, опасно за младо момиче, поставило си за цел да изгуби девствеността си. Цялата картина се допълва прекрасно от най-близките приятели на Франи – гей двойката Чарлз и Лорънс, които на пръв поглед неразделни, също крият своите тайни.

Затворени заедно в прекрасна вила на Майорка, героите поддържат крехък баланс в отношенията помежду си. А пред читателя от самото начало предизвиква интерес въпросът „Кога и как ще се обърка всичко?“. Опитна в разгръщането на сюжети обаче, Страуб довежда ситуацията до невъобразима развръзка.

Перфектно преплетените отношения и плътните образи на героите са развити в страстната атмосфера на Майорка: плажове, палми, слънце, танци и много храна. От страниците на книгата почти успяваме да вкусим острова, да усетим морския бриз и жаркото слънце. И от край до край книгата е подправена с обилна доза хумор. Любим роман на читателите с над 70 хил. оценки в читателския сайт Goodreads „Това се случи на Майорка“ е всичко, от което имаме нужда за едно по-добро лятно настроение!

„Психологически, проницателен и комичен „Това се случи на Майорка“ е съвършена компания край басейна.“

„Бостън Глоуб“

Повече за авторката:

Ема Страуб е американска писателка, авторка на 5 бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, сред които и „Това се случи на Майорка“. Книгите й са публикувани в над 20 страни. Заедно със съпруга й притежават независима книжарница в „Бруклин“, Ню Йорк.

Коментирай