Свободно време

11 лъжи, в които ни вкарват негативните мисли

Не заслужавам обич, успех, да постигна мечтите си

17.06.2022г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ежедневният стрес поражда тревожност, която може да бъде свързана с всеки аспект на живота ни. Тревожността винаги идва под формата на негативни мисли, които ни карат да вярваме в различни лъжи. Ако не успеем да се измъкнем от този капан, попадаме в спирала от негативни мисли, лъжи и нещастие.

Вижте 11 лъжи, в които ни вкарват негативните мисли.

1. Миналото продължава и днес. Помислете за всички тези притеснения и грешки от миналото, неприятни ситуации, които сте имали, хора, които се опитвате да забравите. Те никога няма да изчезнат, но постоянната тревога за миналото, постоянни мисли за него, само го захранват и пречат на щастието ви. То затова е минало, защото не е част от живота ви.

Какво показва часът на раждане за вашето дете?

2. Бъдещето е пълно с неизвестни и кой знае какво ще се случи. Страховете ви за това какво ще се случи след време може да са напълно неоправдани. Това е като когато не вали да отворите чадър.

3. Те са по-добри от мен. Често срещана мисъл когато сме объркани и не знаем по кой път да поемем. Разбира се, подобни мисли никога не ни водят в правилната посока.

4. Не заслужавам обич, успех, да постигна мечтите си – Тази отрицателна нагласа се формира още в ранните ни детски години и взаимоотношенията ни с родителите ни, техните взаимоотношения. Когато настъпи неблагоприятна ситуация в живота ни, мисълта, че не заслужаваме да бъдем щастливи и да получаваме даровете на живота се проявява под различни форми. Страх да действаме, избор на неподходящ партньор и т. н.

20 лесни стъпки за щастлив живот

5. В миналото не успях и сега няма да успея. Може да не успявате в нещо 5, 10 или повече пъти, но накрая да го осъществите.

6. Никога няма да бъда в толкова добра форма, колкото са другите жени или колкото ми се иска. Ограничаваща мисъл, провокирана от тъга, стрес, очакване подобряването на формата да се случи в максимално кратки срокове. Бъдете търпеливи и се грижете добре за тялото си.

7. Не съм достатъчно добър в работата и мисля, че ще ме уволнят. Негативна мисъл, която може да е провокирана от случка с колега, която не е протекла благоприятно например. Този вид страх също невинаги е основателен, но е достатъчен, за да ни попречи да се представяме максимално добре в работата си.

Токсични навици, които крадат положителната ни енергия

8. Не знам как ще се справя – На всеки човек все някога му минава тази мисъл в различни ситуации. Вместо да разрешаваме на страха да ни сломи, бихме могли да го ползваме като мотиватор в това да успеем.

Свързани статии

9. Чувствам се самотен/самотна, въпреки че имам приятели – Самотата често възниква от очакванията ни, че някой друг ще направи живота ни по-цветен и хубав, например любовен партньор. Ако нямаме такъв до себе си, тази негативна мисъл лесно се прокрадва. Но ако сме обвързани в добра връзка, имаме приятели, роднини е важно да се запитаме какво ни кара да се чувстваме по този начин. Няма нищо лошо в това, ако самотата ни е превзела да потърсим професионална помощ от психолог, за да върнем положителното си мислене и настройка.

3 таро карти разкриват близкото ви бъдеще

10. Ще бъда щастлив/а, когато... – Започна да печеля повече пари, постигам успехи, намеря любовта, отслабна и т. н. Тази мисъл може да ви вкара в един дългогодишен капан на нещастие. Не забравяйте че личното ви щастие е само ваша отговорност.

11. Животът ми няма да се подобри в положителна посока – Докато имаме подобни мисли със сигурност няма. Мислите се материализират, не го забравяйте. Те формират нашата нагласа, решения. От нас зависи да преобърнем в наша полза нещата. С малки стъпки, всеки ден.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
tova ce ne jiveem sas jena ne znaci ce vav minaloto ne spe yspeki daje sme yspeli koito radko samcovek yspyava sas trud drankate samoglyposti tuk kakto vinagi koi e kazal ce naszlujavame daje povee ot pisatelite tu kyrva zaslujavame ne ste opoznali coveka samo dran dran
отговор Сигнализирай за неуместен коментар