Свободно време

Стилът на Елизабет II

Винаги впечатляващ, запомнящ се завинаги

21.09.2022г. / 14 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Тя бе 70 години на трона, но ще остане в световната история не само със своето впечатляващо управление и забележителна дипломация, но и с кралската си елегантност и визия – Елизабет II. Може ли един монарх да запази кралското в своя гардероб, но с годините тоалетите да се превърнат в модно наследство, може би едно от най-впечатляващите в историята...

Знаете ли, че... кралица Елизабет II е притежавала най-големия розов диамант?

След коронацията ѝ като кралица през 1953 година, гардеробът ѝ определено претърпява промени, но винаги бива последователен, излъчващ увереност. В ранните си години още като принцеса Елизабет Втора предпочита да носи изчистени силуети с подчертана талия. Рядко носи панталон, но когато се налага да бъде част от визията ѝ, той е шикозен.

Цитати на кралица Елизабет II

Роклята е сред любимите ѝ облекла. През годините тя променя своята линия, но класическото се запазва. Елизабет Втора предпочитала да носи рокли с дълъг ръкав, като особено любими ѝ били тези, които са в златисто, с декорирани перли, кристали.

Ще я запомним с ярките цветове, които винаги подбираше умело според повода и визитата ѝ. Флорални мотиви, елегантни шапки с много декорации, брошки и бижута с послание и история и малките и така очарователни чантички, с които не се разделяше.

Смешни цитати на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II не робуваше на модата, но създаде свой отличаващ се стил, а през 2018 бе специален гост на Седмицата на модата в Лондон. В галерията ни може да разгледате една малка част от забележителния стил на една кралица.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Жалко още години до ( преди 1 година )
Възмутен съм от нивото на Английската медицина и здравеопазване да не се погрижат Кралицата да доживее поне до 106 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар