Свободно време

Слънцето влиза в Скорпион на 23 октомври – време е за промени

Силен период с много планетарна енергия

23.10.2022г. / 11 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 23 октомври Слънцето преминава в знака на страстния Скорпион. Светлината на прожекторите го огрява и той е готов за своя сезон, но периодът ще се усети и от всички представители на зодиака. До 22 ноември ще бъдем още по-любопитни, уверени, креативни, сексуални и привлечени от окултното.

Новолуние и частично слънчево затъмнение в Скорпион – време за трансформации

Сезонът на Скорпиона е известен като период на трансформация и промяна. Това е зодиакален знак, който символизира прераждане, преосмисляне и преоценка, раздяла с миналото и старото. Дълбоките емоции обикновено ни завладяват и всички ние сме малко по-емоционални от обикновено, споделят западни астролози. Но именно тези емоции могат да задвижат нашите амбиции и действия. Възможно е да се повиши и желанието ни за власт и няма да е изненадващо, ако направим бързи промени в живота си.

През 2022-а тези ефекти се усещат малко по-силно, тъй като имаме няколко астрологични събития. Сатурн и Уран – две от най-интензивните планети ще бъдат „активирани“, когато Слънцето, Венера и Меркурий преминат през Скорпион. Сатурн и Уран са в квадратура от началото на 2021 г. и техният „сблъсък“ ще бъде доста активен през сезона на Скорпионите, създавайки доста голяма промяна в живота ни. Ето защо старото и неработещото ще се срине, проправяйки път за новото.

Тест: Три карти разкриват какво ви очаква до края на 2022

Но за нас предстои и разгара на сезона на затъмненията, с частично слънчево затъмнение при новолуние в Скорпион на 25 октомври и лунно затъмнение при пълнолуние в Телец на 8 ноември. Промяната и трансформацията са характерни за Скорпион, но заедно със затъмненията, ние се намираме пред мащабна промяна, която наистина може да пренасочи хода на живота ни.

Слънчевото затъмнение по време на новолунието в Скорпион дава начало на нещо ново, ускорява времевите линии и ни предоставя съдбоносни събития. Ще се върнем към дълбините на душата ни, обръщайки внимание и на сенчестата ни страна. Сега е момента да се запитаме какво точно искаме да променим в себе си. Дали сме готови за тази промяна или се нуждаем от някаква подготовка за нея.

Най-подходящият десерт за зодия Скорпион

От друга страна, лунното затъмнение при пълнолуние в Телец, може да се почувства по-разтърсващо от новолунието, отбелязват астролози. Луната ще се „съедини“ с Уран в Телец, предизвиквайки усещане за нестабилност. В същото време Слънцето и Луната ще се „сблъскат“ със Сатурн във Водолей, което може да се почувства като един вид проверка на нашите ангажименти, лични граници, отговорности и тежести в живота ни.

Лунното затъмнение ще извади на преден план темите, които избягваме, но които ще трябва да разгледаме. Ще имаме възможността да растем, да се разделим с някои болки, навици, хора. Няма да е лесно. Западните астролози ни съветват да сме наясно със заобикалящата ни среда и настроенията на другите около нас.

4 зодии, за които ноември ще е прекрасен

Връщаме се при Скорпиона, който обича мистерията, но финала на неговия сезон ще е нещо приятно. Ако началото на сезона на Скорпиона ни се струва по-напрегнато, то последните 10 дни от него ще са по-леки, тъй като Меркурий, Венера и Слънцето ще формират положителни, хармонични тригони с Юпитер и Нептун в Риби, както и секстили с Плутон в Козирог, добавят астролозите. Това ще ни помогне да се адаптираме към нашата нова реалност.

Без значение дали сме готови за новостите или не, не бива да се страхуваме от задаващите се промени.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота