Свободно време

Магдалена Малеева – специален гост в рубриката „Златните“ по Bulgaria ON AIR

Очаквайте откровеното ѝ интервю в сутрешния блок „България сутрин“ на 25 ноември

24.11.2022г. / 17 12ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Една от най-добрите тенисистки в България, достигнала 4-то място в световната ранглиста – Магдалена Малеева, ще бъде специален гост в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR този петък, 25 ноември, от 07:00 часа.

Израствайки в семейство на тенисисти, спортът става естествена част от живота на Магдалена. Тя е най-младата от триото „сестри Малееви“ и започва да тренира тенис едва на 8-годишна възраст, а на 14 години започва своя професионален спортен път.

През 1988 г. Малеева става европейска шампионка за девойки до 14 години. Първата си голяма титла печели в Сан Марино през лятото на 1992 г. Сред най-големите ѝ успехи безспорно са победите в турнира в Москва, който тя печели три пъти през 1994, 1995 и 2002 г.

Успешната българка се превръща в една от малкото тенисистки, печелили турнири на всички основни настилки с победата си в Бирмингам през 2003 г., и има общо 60 седмици в „Топ 10“. През януари 1996 г. тя заема 4-та позиция в световната ранглиста.

Откровено пред камерата на Bulgaria ON AIR Магдалена Малеева говори за първите си стъпки в тениса, победите, загубите, какъв е перфектният тенисист и значението на постоянството в спорта.

Какво още сподели една от най-добрите ни тенисистки в безкрайно откровен разговор – зрителите ще научат този петък, 25 ноември, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Коментирай