Свободно време

„Бъдещето: Фантастика и реалност“: Всичко вече е дигитализирано

Визионери и експерти се включиха в обобщаващото издание за 2022 г. на мултиплатформения проект на Bulgaria ON AIR

29.12.2022г. / 10 27ч.
Аз жената
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Високите технологии и промените, които улесняват всекидневието ни, лабораторните изследвания от бъдещето, дигитализацията в борбата срещу кибератаките и еволюцията на метавселената. Това бяха едни от най-важните теми, около които своята експертиза и професионално мнение очертаха участниците по време на обобщаващото за тази година издание на специалния мултиплатформен проект „Бъдещето: Фантастика и реалност“, който Bulgaria ON AIR организира и излъчи в своя ефир на 26 декември, както и във водещите сайтове, част от Investor Media Group – Bgonair.bg и Dnes.bg. Модератор на специализираното издание отново беше журналистът на Bulgaria ON AIR и продуцент на публицистичното предаване „Директно“ – Калина Донкова.

Какво представлява антиейджинг медицината? Отговор на този и още въпроси, свързани със забавянето на процеса на стареене дадоха д-р Стиляна Трендафилова и д-р Мария Хаджийска, дерматолози в Клиника за дерматология и естетика Derma-Act, по време на обобщаващото за тази година издание на специалния мултиплатформен проект „Бъдещето: Фантастика или реалност“ на Bulgaria ON AIR.

„Антиейджинг медицината е един дял от науката, който се занимава с връщане на биологичното време и спиране на биологичния часовник“, обясни д-р Трендафилова.

Според д-р Мария Хаджийска бумът последните години на антиейджинг медицината се дължи до голяма степен и на Ковид вълната.

„Неслучайно Италия, която е с най-застаряващо население в световен мащаб и една от страните с най-застаряващо население в Европа, беше ударена и се разбра, че хората трябва да обръщат повече внимание на процесите на стареене, така че да остаряват здравословно и да се чувстват максимално добре“, аргументира се по време на експертната дискусия д-р Хаджийска.
„Стареещият процес не е само бръчките, не са само фините линии, не е само повяхването на тена, бичът на съвремието са хроничните заболявания като диабет и сърдечносъдовите заболявания, а кожата всъщност е външната обвивка, която ни говори за това и показва, че нещо не е наред вътре в организма“, допълни д-р Стиляна Трендафилова.

По време на обобщаващото издание „Бъдещето: Фантастика и реалност“ Кирил Григоров, управител на CYBER ONE и международен експерт по киберсигурност, коментира кое е най-ефективното противодействие срещу кибератаките.

„Все по-често виждаме кибератаки, не само в България, но и в световен мащаб. Киберсигурността и кибератаките стават все по-близки до нас теми, тъй като дигитализацията, за съжаление, върви ръка за ръка именно с тях“, заяви той и допълни, че пандемията също дава сериозен тласък на дигитализацията.

Повече по темата за дигиталната промяна и стават ли излишни хората в бизнеса с малки продажби, своето експертно мнение даде Георги Христулев – Sales Coach, NLP мастер практик.
„В никакъв случай не стават излишни хората. Редно е да сложим контекст на това какво всъщност означават малки продажби. Малките продажби са тези, в които потребителят няма необходимост да се запознава презентационно с функциите на нещата, които поръчва“. Това обясни експертът и допълни, че именно в подобни продажби се използват така наречените вокални приложения – SMS, чатботове и войсоператори, които са машини.

По време на специалния мултиплатформен проект „Бъдещето: Фантастика и реалност“ д-р Венета Павлова и д-р Валентин Павлов, основатели и собственици на верига дентални клиники в България – ЕО Дент, очертаха кои са предизвикателствата и новите възможности в естетичната стоматология и денталната имплантология.

„Всичко вече е дигитализирано и всички отпечатъци се сканират директно, отивайки на един апарат, който дава точността на бъдещите конструкции. Работим изключително много с възстановявания, с фасети, с циркониеви конструкции, които дават, бих казала, най-близка естетика до естествените зъби“, обясни д-р Павлова на въпроса какво представлява естетиката в контекста на денталната медицина.

Кога е необходима имплантология, по време на обобщаващото издание на специалния проект на Bulgaria ON AIR, д-р Валентин Павлов информира, че подобни интервенции са необходими при екстракция.

„Съвременната имплантология дава възможност в момента на екстракцията, тоест на ваденето на зъба, да бъде поставен веднага имплант. Съвременната имплантология дава възможност пациентът никога да не ходи без зъб и това са нови и съвременни възможности“, допълва той.
„Бъдещето: Фантастика и реалност“ се провежда с подкрепата на Mastercard, Клиника за дерматология и естетика Derma-Act, ЗК „Лев Инс“АД, верига дентални клиники ЕО Дент и Георги Христулев SalesCoach.bg.

Медийни партньори на проекта са Investor.bg, Dnes.bg и „Мениджър Нюз“.

 

Коментирай
Свободно време