Свободно време

Изтеглете карта и вижте каква богиня сте

Вижте какво от духа на древногръцките богини носите в себе си

01.01.2023г. / 10 51ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на новата година инстинктивно тихо и тайно си пожелаваме да ни се сбъдне поне едно желание. В един свят, пълен с възможности, понякога е трудно да разберем кои сме точно и какво искаме. Затова прибягваме до неконвенционални методи за познание. В този ред на мисли, предлагаме ви един малък тест, който може да ви разкрие малко повече за вас самите.

Изтеглете карта и вижте каква богиня сте!

Ако сте избрали карта номер 1


Нике – богинята на победата

Ако сте избрали тази карта, значи богинята на победата е ваша закрилница. Каквото и да правите, вие винаги успявате да превъзмогнете трудностите и да успеете някак си да се изправите на крака. Във вас навярно има нещо от духа на тази богиня от древногръцката митология. Тя е дъщеря на титана Палант и океанидата Стикс. В борбата за власт между Зевс и Кронос, тя застава на страната на Зевс, а след неговата победа, тя става негова неизменна спътница. Една жена, която е с несравним боен дух, символ както на победата в сраженията, така и в спортни и артистични прояви.

Ако сте избрали карта номер 2


Афродита – богинята на любовта и красотата

Според едни от най-ранните произведения на древногръцката литература, Афродита е дъщеря на Зевс и Диона. Родена от морската пяна, тази богиня се свързва с изобилието, а в плен на нейната красота са както хора, така и богове. Вие сте носителка на духа на Афродита – умело използвате чара си и сте способни да постигнете всичко, което си поставите за цел. Умела изкусителка, бихме казали, че за вас няма тайни в любовта. Продължавайте да бъдете все така женствена и желана. Тази ваша женска сила ще ви носи много късмет. Пазете я и не позволявайте да бъдете подвластна на ниски страсти.

Ако сте избрали карта номер 3


Атина – богинята на мъдростта

Тази богиня се свързва с военните стратегии, мъдростта и занаятите. Тя е известна със спокойния си нрав и с това, че води битки само със справедливи каузи. Тази смела, силна и справедлива жена може спокойно да се нарече ваша покровителка. Напълно в този дух, за вас можем да кажем, че играете ролята на медиатор. Избягвате крайностите и винаги се стараете да намирате златната среда. Имате много силно чувство за справедливост и веднага усещате, ако някой има нечисти мисли и намерения. Приятелите ви обичат да се съветват с вас, тъй като вярват във вашето обективно мнение.

Ако сте избрали карта номер 4


Хера – богинята на брака

В древногръцката митология тази богиня е пазителка на брака, а освен това тя пази и майките по време на раждане. Закрилница, силна жена, пазителка на семейното огнище – такива качества можем да кажем, че притежавате и вие. Но ако някой се изпречи на пътя ви, трябва да внимава. Това, че обичате и цените семейството, в никакъв случай не трябва да заблуждава околните. Вие сте надарена с огромна сила, а ако се ядосате, гневът ви не знае граници. По-добре е околните да не ви предизвикват, тъй като както Хера, вие освен пазителка на брака, можете да бъдете и повелителка на бурите и облаците.

Коментирай