Свободно време

Меркурий в Риби на 2 март – комуникацията може да е проблемна

Периодът е подходящ за творчество

28.02.2023г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 2-ри срещу 3 март Меркурий влиза в знака на Риби. С този последен знак в зодиака, планетата на комуникацията завършва и своето пътуване. Нашите сънища стават по-ярки, мислите ни са по-ясни, а инстинктите ни са особено силни. Меркурий е менталната планета, която управлява нашите мисли и начин на общуване. От друга страна, Рибите са известни с това, че са много чувствителни, обичат да мечтаят, креативни са.

Когато Меркурий е в този зодиакален знак, умовете ни са по-отворени и можем да намерим решения на въпроси, които все още не са разрешени. Идеите ни са свежи, вдъхновяват ни. Сега имаме възможността да видим неща, които не сме забелязвали преди и да разберем неща, които преди не сме проумявали достатъчно ясно.

Женски хороскоп за март

Комуникацията ще бъде от съществено значение, тъй като сега ще се намеси и нашата интуиция, понеже Рибите са най-интуитивният знак от зодиака. Те ни напомнят да обръщаме голямо внимание на „чувствата“, които имаме в съзнанието си.

Меркурий ще се задържи в Риби до 18 март. Дотогава комуникацията ни с другите може да стане погрешна, да попаднем в конфликтни ситуации. Да кажем неща, от които не е имало смисъл, тъй като ще говорим от сърцето и душата си, а не толкова под въздействието на разума. Намирането на думите, които отговарят на нашите чувства, може да доведе до някои сериозни разговори. Може би затова е добре да не бързаме с тях, за да не съжаляваме на по-късен етап.

Таро карти за март за всяка зодия

Ако пък се съмняваме в нечии думи към нас, не бива да забравяме и за действията на този човек. Какъв е той спрямо нас?

От друга страна, Меркурий в Риби може да ни донесе невероятни нови възможности, затова е добре да се фокусираме върху положителното, върху това да развием своя потенциал.

Меркурий е планетата, която се свързва с логиката, рационалността, критичното мислене, комуникацията и решаването на проблеми. Той ни дава яснота за нашия стил на научаване, нашия начин на събиране и асимилиране на информацията. Меркурий се чувства добре в знаци като Близнаци и Дева. В Риби планетата не изразява своите качества, както бихме очаквали, тъй като това не е знак, който по своята същност е рационален, логичен или линеен.

Любовен хороскоп за март

Планетата Меркурий иска да разберем реалността логично, докато Риби се свързва с нея чрез чувства и усещания. От една страна Меркурий иска да планира и организира, а Рибите предпочитат да импровизират и да решават интуитивно въпросите, които ги вълнуват. Именно това може да затрудни фокуса ни през следващите седмици. Може да ни е трудно да следваме обичайния си график, да решим да се оставим по течението.

Снимка: iStock

Коментирай