Свободно време

Крачка към свободата, крачка към щастието

27.03.2023г. / 12 50ч.
Аз жената
Крачка към свободата, крачка към щастието

В последните години темпът на живот стана толкова бърз и толкова хаотичен, че е все по-трудно човек просто да релаксира и да забави оборотите. Затова не е случайно, че когато успеем да намерим време за себе си и хобитата си, ставаме много по-спокойни и щастливи. Точно затова се радваме на нещата, които допринасят за доброто ни настроение и често се оказва, че това са малките и прости неща.

Свободата на простите удоволствия

Тези малки неща, които някога приемахме за даденост, все повече се превръщат във високо оценен лукс – приятното ухание на новата книга и часовете, потопени в историята ѝ, спокойна вечер с чаша вино и любим пъзел, вечер с приятели и някоя бордова игра.

Свободата е времето, което имаме за себе си и близките ни хора – по-ценно от всичко, защото в уравнението на щастието то е равно на сбора между свободата и времето, с което разполагаме.

Свободата, която ни носят книгите

Да вземем например книгите – те ни обогатяват и емоционално, и интелектуално, и ни пренасят до различни места и епохи. Самият „ритуал“ за четене на нова или любима книга е свързан с отпускане на всички сетива и вглъбяване, което е способно да ни откъсне от света и да ни даде пътешествието, за което бленуваме, при това не просто до някоя друга държава, а до нови вселени, отминали епохи или бъдещи такива, до собствения ни ум и емоции, до неочаквани прозрения.

Ето няколко хитови заглавия, с които искаме да ви помогнем лесно да се отправите на ново приключение:

1. „Където пеят раците“ (https://www.book.store.bg/p246475/kydeto-peiat-racite-dilia-ouens.html) Една от най-четените и най-търсени книги в Amazon ще ви увлече с красивата си и поетична история, с лекия си изчистен стил и с шеметната си фабула. Съвсем наскоро тя бе и екранизирана в касов филм, но всички знаем, че книгите винаги са по-добри от филмите, нали?

2. „Огън и кръв“ (https://www.book.store.bg/p226748/ogyn-i-kryv-kniga-1-dzhordzh-r-r-martin.html) Потопете се в светът на „Домът на дракона“! Фентъзи, драма, екшън, всичко ви очаква в първата книга за Таргерианите, разказана на 592 страници – гарантирано удоволствие за много дни наред. Ако сте почитатели на „Игра на тронове“ и на сериала „Домът на дракона“, това не е книга, която да подминете.

3. „Да прецакаш дявола“ (https://www.book.store.bg/p64101/da-precakash-diavola-napoleon-hil.html) Ако искате не просто да се забавлявате и да пътувате из прекрасния свят на книгите, но и да се усъвършенствате и да научавате нови неща, тази книга, непубликувана досега, ще ви научи на разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си.

Не е случайно, че харесахме тези и още много книги именно от store.bg, защото в днешната реалност свободата често е свързана и с бюджета и понякога той може да лимитира дори простите и качествени удоволствия в живота. Но вече можем да си купим всички книги, които желаем точно от store.bg, без това да натежи на бюджета ни благодарение на NewPay – абсолютна иновация в онлайн разплащанията, която предлага „Вземи сега, плати по-късно“ тип плащане без оскъпяване и позволява по-добро разпределение на бюджета, без да се лишаваме от нищо, което желаем в конкретния момент.

В store.bg ще можете да откриете не само най-актуалните и популярни съвременни заглавия, но и безспорни и обичани класики.

През 2021 г. New York Times събира мненията на хиляди читатели от 67 държави, за да състави списък с най-любимите и универсално обичани книги. Споделяме ви фаворитите:

1. „Да убиеш присмехулник“ от Харпър Лий (https://www.book.store.bg/p55684/da-ubiesh-prismehulnik-harpyr-li.html) „Да убиеш присмехулник“ е роман на американската писателка Харпър Лий. Публикувана е през 1960 г. „Да убиеш присмехулник“ е класика на съвременната американска литература и има спечелена награда „Пулицър“.

Въпреки че се занимава със сериозни проблеми като изнасилване и расовото неравенство, романът е известен и много обичан заради своята топлина и хумор.

2. „Властелинът на пръстените“ от Дж. Р. Р. Толкин (https://www.book.store.bg/p24070/vlastelinyt-na-prystenite-pylno-izdanie-dzh-r-r-tolkin.html) Епично фентъзи от английския автор и филолог Дж. Р. Р. Толкин. Развиваща се в Средната земя, историята започва като продължение на детската книга на Толкин от 1937 г. „Хобитът“, но в крайна сметка се разгръща в много по-голямо произведение. Писана цели 12 години, „Властелинът на пръстените“ е една от най-продаваните книги, писани някога, с над 150 милиона продадени копия. Дори да сте почитатели на филмите, препоръчваме ви да прочетете и книгата, за да добиете наистина по-богата и подробна представа за историята и нейните герои.

3. „1984“ от Джордж Оруел (https://www.book.store.bg/p176547/1984-dzhordzh-oruel.html) Публикувана на 8 юни 1949 г. като последна книга на Оруел. В нея се разглеждат идеите за последиците от тоталитаризма, масовото наблюдение и репресивното регулиране на хората и поведението в обществото. Оруел брилянтно моделира авторитарната държава в романа върху сталинистка Русия и нацистка Германия и разглежда ролята на истината и фактите в обществата и начините, по които те могат да бъдат манипулирани. Дори 70 години по-късно звучи смразяващо актуално.

4. „Сто години самота“ от Габриел Гарсия Маркес (https://www.book.store.bg/p220617/sto-godini-samota-gabriel-garsia-markes.html) Магичният реализъм на Маркес е подарък за всеки, който иска да се погледне на света през други очи. Романът разказва историята на няколко поколения на семейство Буендия, чийто патриарх Хосе Аркадио Буендия основава измисления град Макондо. Романът е считан за едно от върховните постижения в световната литература.

В същото проучване се открояват и едни от най-обичаните автори на всички времена, като можете да откриете много от техните произведения в store.bg:

1. Джон Стайнбек

2. Ърнест Хемингуей

3. Уилям Фокнър

4. Маргарет Атууд

5. Вирджиния Улф

Свободата на плащане

Добрата новина е, че да плащате с NewPay изобщо не е досадно или сложно и няма да ви отнема от и без това малкото ценно време. Регистрацията в NewPay става за по-малко от минута, всеки може да създаде профил и да започне да плаща веднага. Имате два начина да го сторите – 30-дневно отложено плащане без никакво оскъпяване и плащане на 4 вноски без никакво оскъпяване. Тоест, и в двата случая не губите нищо, защото няма да платите и стотинка отгоре, а ще сте напълнили количката с любимите си книги и други забавления – пъзели, игри, материали за хобита!

Друго, което ни дава плащането с NewPay e спокойствието, което всички заслужаваме. Защо? Не е нужно да плащате избрания артикул, преди да го получите – може да си го поръчате, да го разгледате и чак тогава да го платите към NewPay. Така дори нещо да е объркано в поръчката ви, няма да е било платено и да чакате парите ви да бъдат възстановени, което прави NewPay една отлична алтернатива на наложения платеж.

Сумите за пазаруване, които ще получите в NewPay профила си (общо до 3600 лв.), са револвиращи и след като веднъж сте се регистрирали, те са налични в профила и могат да се ползват за многократни покупки отново и отново, без да минавате досадни процеси по проверки и одобрения за всяка покупка.

Нека свободата и забавленията започнат сега – с NewPay и store.bg!

Заредете се с книги, игри, пъзели, играчки и всякакво забавление от store.bg с 20% отстъпка, ако платите с NewPay до края на април 2023 г. и въведете промо код mpra-zcttra

Коментирай