Свободно време

Слънцето влиза в Овен – свежа енергия за ново начало

Все пак не бива да бързаме

20.03.2023г. / 17 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 март Слънцето влиза в знака на Овен. Когато настъпи този транзит, в нас се събужда желанието за живот, мотивирани сме. С него поставяме и началото на пролетния сезон и новата астрологична година. Прекрасен период за ново начало.

Меркурий премина в Овен – думите стават бързи и малко груби

Слънцето в Овен е за задвижване на нещата, които искаме да сбъднем. Този транзит ни насърчава да се откажем от миналото и бъдещето, за да живеем пълноценно в настоящия момент. Но огненият Овен не е тук, за да ни създава комфорт. Той ще разпали въображението ни и ще ни побутне да дадем старт на новото в живота си. Ще ни помогне да разчупим старите навици и модели, за да можем да открием нови светове.

Как можем да се възползваме максимално от тази активна и вълнуваща енергия?

Изберете пейзаж и вижте какво ви очаква през пролетта

Пълен напред – казват ни звездите! Овенът не се страхува, той е лидер, ето защо е време всички останали представители на зодиака да възприемат тази негова енергия и да я използват по най-добрия начин за себе си. Овенът е и нетърпелив. Докато Слънцето е в този знак, ще искаме да стигнем бързо до целите си. По-важното е обаче да се насладим на увереността, която ще почувстваме, докато Слънцето е в Овен, без да сме твърде настоятелни.

Периодът е подходящ да спортуваме, да сме физически активни за здраве. Не бива да забравяме и за малките подаръци за себе си. Овенът е известен с това, че обича себе си и независимостта си. Ето защо, докато Слънцето е в знака е време да събудим своята увереност и любовта към себе си, ако случайно са били зазимени. Време е да се поглезим с нещо, което е само за нас.

Грешки във фъншуй подредбата, които пречат на енергията

Но освен на хубавите страни на този транзит, както и при всички останали транзити, все пак трябва да обърнем внимание на някои неща. Енергията на Овена може да ни провокира да действаме бързо, импулсивно, в желанието си толкова бързо да напреднем, че е възможно да не внимаваме за думите и действията си.

Спонтанността не е лоша, даже може да е прекрасна, но ако бързаме твърде много, може да нараним себе си или другите – както психически, така и физически. Затова звездите ни съветват да забавим малко темпото, да отделим време, за да погледнем в каква посока сме се отправили.

Да мислим преди да говорим, докато Слънцето е в Овен. Сега е време да се разделим с рутината, да търсим повече забавление, да повярваме в себе си, без да бързаме.

Снимка: iStock

Коментирай