Свободно време

Нови хобита и навици, които да развиеш през юни

Или как Galaxy технологиите могат да ти помогнат да се отдадеш на по-приятни и смислени изживявания

30.05.2023г. / 14 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Samsung.

Снимка: Samsung.

Лятото е чудесен сезон да се отдадем на по-приятни занимания или да си обърнем повече внимание. Юни вече чука на вратата, а ние имаме няколко идеи как да оползотворите първите летни дни с няколко смислени и забавни занимания с помощта на новите технологии. Защо с технологиите ли? Защото те са все по-достъпни, част са от живота ни повече от всякога и дават множество възможности, събрани в компактния ни смартфон.  
 
1) Разгърни фотографския си потенциал 
 
Във време, в което всички снимат с телефоните си, можеш да си направиш 30-дневно фотографско предизвикателство и всеки ден да снимаш по нещо важно и скъпо за теб – момент, човек, гледка или нещо друго. Ако се колебаеш какво точно би могла да снимаш, попитай Pinterest. Там изобилства от идеи за фото предизвикателства, с които да се заемеш. Всичко, което ти е необходимо, е смартфон, а Samsung има какво да ти предложи в това отношение с моделите Galaxy S23 и S23+, които представи по-рано тази година, заедно с Galaxy S23 Ultra, върху който обаче няма да се фокусираме днес.
 
Всъщност и двата модела могат да ти предложат чудесно фотографско изживяване. Общото е, че и двете устройства разполагат с 12-мегапикселова селфи камера с бърз автофокус, с която да улавяте моменти с любимите ви хора. За качеството на кадрите се грижи Galaxy Super HDR технологията, която е отговорна за по-наситените цветове.
 
Отвъд това имат 12MP ултраширокоъгълна камера, която е по-подходяща за заснемане на пейзажи на красиви места, където не можете да се наситите на гледката. Широкоъгълният 50-мегапикселов сензор също дава възможност за кадри в по-голям мащаб, като тук акцентът е върху по-големите детайли и изчистеното изображение. Ако пък искате да снимате отдалечен обект, но в по-близък план, можете да ползвате 10MP телефотокамера с тройно оптично приближение, допълнено от 30 пъти цифрово увеличение.
 
Ако фотографското ви предизвикателство включва нощни кадри, то Galaxy S23 и S23+ са избор точно в десетката. И двете устройства ползват Nightography технологията на южнокорейския гигант, благодарение на което правят невероятни снимки при ниска осветеност. За целта устройствата ползват развит изкуствен интелект, а той помага за ограничаване на шума в кадрите и запечатването на по-ярки цветове.
 
Ако сте истински ентусиаст в това да развиете фотографските си умения, двата смартфона дават възможност за работа с приложението Expert RAW, т.е. можете да снимате и да редактирате снимки в стил DSLR в RAW и JPEG, при това без да се нуждаете от професионална камера. Можете да се развихрите още повече с приложението Multi-Exposure Photo Art, както и да ползвате настройките за Astrophoto, за да заснемете Млечния път.
 
Истината е, че всичко, което ви е нужно, е добра смартфон камера и щипка желание да видите красивото наоколо.


 
2) Дай си почивка и играй 
 
Да, буквално играй игри на телефона. Магазините за приложения са пълни с готини и разнообразни заглавия, от които със сигурност ще избереш някое, което да те развълнува – от адвенчъри тип Super Mario до по-леки игри с пъзели и загадки. От своя страна, Galaxy S23 и S23+ ще ти гарантират достатъчно добра производителност и достатъчно добър дисплей, който да не те товари. Сред основните проблеми на хората, които играят игри, е, че очите им се уморяват, но Samsung са помислили и за това - интегирирайки технологията Eye Comfort Shield, а както подсказва името ѝ, тя служи за защита на очите от преумора, включително, ако сте на тъмно.
 
Говорейки за производителност, тук трябва да отбележим, че Samsung и Qualcomm се постараха да оптимизират работата на Galaxy устройствата чрез новата мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 2. Ако това не ви говори нищо, нека кажем, че говорим за най-бързия чипсет Snapdragon до този момент. Графичният процесор е с 41% по-бърз спрямо този в Galaxy S22. За вас това означава, че игрите ще вървят безпроблемно, ще виждате плавни преходи на екрана и устройството няма да забива. Това се дължи и на адаптивната честота на опресняване на дисплеите на Galaxy S23 и Galaxy S23+, която достига до 120Hz, т.е. скролването се случва гладко.
 
Както знаете, игрите могат бързо да изтощават батерията, но при Galaxy S23 и S23+ това не е причина за притеснение, тъй като първият е с батерия с капацитет 3900 mAh, а вторият – 4700 mAh. Galaxy S23+ със сигурност е по-издръжлив в този план, особено ако сте от по-запалените играчи и отделяте повече време на мобилни развлечения.
 
От Samsung също така предлагат възможности за удължаване на живота на устройството чрез поддържане на четири поколения обновления на операционната система на Galaxy S23 и пет години актуализации на сигурността.


 
3) Работи умно  
 
Ако ползваш телефона си за работа, можеш да разчиташ максимално на телефона си, дори в моментите, в които трябва да пътуваш и да вършиш нещо между другото. Разбира се, можеш да започнеш да си водиш много по-стриктен график и да знаеш ясно коя след коя задача да подхванеш.
 
Едно от предимствата на Galaxy S23 и S23+ е, че можеш да ги разчиташ на тях за ежедневните си задължения. В крайна сметка технологиите са тук, за да ни помагат и да ни карат да се чувстваме по-комфортно в различни ситуации, а не за да ни обременяват. На Dynamic AMOLED дисплея дори работните срещи с Google Meet се превръщат в удоволствие.
 
С Galaxy S23 например можеш да управляваш по няколко устройства чрез функцията Multi Control. Идеята е, че можеш да обединиш телефона и лаптопа си и да използваш две в едно. Най-просто казано, можеш да прехвърляш, плъзгаш и пускаш, да копираш и поставяш, както и да пишеш и на двете устройства.


 
4) Бъди еко 
 
Започни да обръщаш внимание на своя отпечатък върху природата. Мисли за това как и какво пазаруваш. Най-лесният начин да започнеш да мислиш по-екосъобразно, е да си носиш собствена торбичка при всяко пазаруване и да се опитваш да ограничаваш ползването на найлонови пликчета.
 
Този подход важи с пълна сила и за смартфона, който ползваш. Samsung разбира добре колко важно е да мислим зелено и да преизползваме някои материали. Както базовият Galaxy S23, така и Galaxy S23+ са създадени с повече рециклирани материали от своите предшественици. В тях има рециклиран алуминий, рециклирано стъкло, както и рециклирана пластмаса, произведена от изхвърлени стари риболовни мрежи, варели за вода и PET бутилки (от полиетилен терефталат). Страхотно е, че стари продукти намират нов живот, при това в красив дизайн.
 
Освен това и двата смартфона са опаковани в кутия, създадена от 100% рециклирана хартия, като цялата серия е проектирана със средно 22% рециклирано съдържание. Самите устройства са оцветени с натурални багрила.


 
Юни е твоят месец
 
Дай начало на лятото с нещо смислено, което да направиш за себе си и околните. Независимо дали се отдаваш на развлечения или мислиш за изграждането на полезни навици, технологиите, които Samsung ти предлага, правят първата крачка много по-лесна и приятна. И помни, юни е твоят месец. Наслади му се максимално!
 
Стана ли фен на Galaxy S серията - до 31-ви май можеш да вземеш Samsung Galaxy S23+ 512 GB на цената на 256GB и да получиш 4 месеца безплатен достъп до YouTube Premium. 

Коментирай