Свободно време

Sudocrem вече се произвежда само в Троян, в съоръжение за 15 милиона евро

Sudocrem е известен със своята висока ефикасност при терапия на обрив от пелени и други кожни заболявания

09.06.2023г. / 13 29ч.
Мария Дуковска
Снимка: Teva.

Снимка: Teva.

Още в първите дни след появата на бебето в живота ни, усещаме, че отговорността, която носим за това крехко създание, е огромна. Държим в ръцете си малко, беззащитно същество, за което трябва да се грижим не само с много обич и отдаденост, но и с много внимание.

Всички знаем, особено наскоро станалите майки, колко нежна и деликатна е бебешката кожа, и колко бързо може да се възпали, особено в зоната на пелените. За да предпазим нежната кожа един от най-верните ни съюзници и приятели е Sudocrem - любим продукт, на който са се доверявали много поколения през годините. Този прекрасен продукт с уникална формула, която защитава ефективно и предпазва кожата от възпаления, е задължителен атрибут за всяка родителска чанта. 

Sudocrem е известен със своето високо качество и ефикасна формула, която се използва както за лечение на обрив от пелени, така и за други кожни заболявания. Освен с успокояващите си и терапевтични свойства, продуктите на Sudocrem се отличават с прекрасния аромат на лавандула

Голямата новина, свързана със Sudocrem е, че всички продукти на марката вече се произвеждат изцяло в България и то в съвсем ново, автоматизирано съоръжение.

Sudocrem се произвежда в прекрасния планински град Троян, където се намира заводът на Teva. Продуктите на Sudocrem се продават в 46 страни по света, като всеки един крем се създава и опакова изцяло в България. Това е голям комплимент за българския завод на Teva, който печели надпреварата за избор на място с икономически колос като Германия.

Богатият опит на българските експерти и тяхната експертиза надделяват в избора на място за ново съоръжение и именно Троян печели доверието на компанията. 

Най-новият цех на Teva Pharmaceuticals за производство на Sudocrem бе открит на официална церемония в завода на Teva в Троян. Инвестицията за него е на стойност 15 милиона евро и ще даде възможност на 300 души от региона да се развиват професионално в новото съоръжение.

Новото производствено съоръжение на Sudocrem в Троян е важна част от планираната инвестиционна програма на Teva в цяла Европа“, казва Ерик Драпе, изпълнителен вицепрезидент, Teva Global Operations. В момента 96% от лекарствата на Teva, продавани в Европа, се произвеждат в европейски заводи на Teva, които са едни от водещите производители на генерични лекарства в световен мащаб“. Ерик добавя:

Нашите заводи в Дупница и Троян са важна част от цялостната ни глобална оперативна мрежа. Инвестициите, които направихме в новия цех в Троян, и първокласното производствено съоръжение за пелети в Дупница, значително увеличават способността ни да разширим висококачествено, съвместимо производство в тези обекти, когато това се изисква за задоволяване на нуждите на пациентите. Те засилват нашия ангажимент към мисията ни да подобряваме живота на пациентите чрез нашия бизнес в България. Искрено благодаря на екипите, които работиха толкова усилено, за да съживят тези съоръжения“.

Впечатляващата история на Sudocrem започва през 1931 г. и през 2023 г. надмина невероятния крайъгълен камък от 100 милиона долара (USD) продажби в световен мащаб.

За повече от 90 години тя се превърна в една от най-доверените OTC марки на Teva и съм сигурен, че това начинание ще осигури допълнителен напредък за бизнеса на Teva със здравето на потребителите. Откриването на това производствено съоръжение е чудесен пример за нашата отдаденост на милиони пациенти по целия свят и съм развълнуван да видя как ще допринесе за потребителите, които обслужваме по-нататък.“ казва Михал Нитка.

Г-н Нитка допълни, че навсякъде в Европа, където Teva има производствени съоръжения, компанията участва активно със социално ангажирани каузи и инициативи в местните общности, като Троян няма да бъде изключение. 

На церемонията присъстваха още кметът на община Троян г-жа Донка Михайлова, областният управител на Ловеч г-н Светослав Славчев, както и изпълнителни директори на най-големите дистрибутори в България и служители на Teva.

Този нов и вълнуващ проект е положително развитие за Teva, нашия екип в България и Троян. Чрез тази инициатива ще разширим още повече мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Троян. Тази инвестиция е глас на доверие в екипа ни в Троян, доказаната ни история, силните ни възможности и професионализма на нашите служители тук. Освен това проектът е изключително важен за град Троян и ще позволи на Тева да продължи да бъде един от водещите работодатели в регион – осигуряване на работна среда с възможности за развитие на много талантливи хора, които живеят в града и региона“, коментира Валя Букарева, изпълнителен директор на завода.

 

Коментирай