Свободно време

The Rolling Stones пуснаха парче с Lady Gaga и Stevie Wonder

И Лейди Гага, и Стиви Уондър са споделяли сцена с Роулинг стоунс

29.09.2023г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
ФОТОКРЕДИТ: ANIMATO MUSIC / UMG

ФОТОКРЕДИТ: ANIMATO MUSIC / UMG

Днес The Rolling Stones пуснаха втория сингъл Sweet Sounds of Heaven от предстоящия си 24-ти студиен албум Hackney Diamonds, който ще бъде издаден на 20-ти октомври. В 7 минути групата пренася слушателите си на соул пътешествие с блестящо вокално изпълнение на Lady Gaga и Stevie Wonder на синтезатор и пиано, издигайки песента до друго ниво.

Гледайте клипа тук.

Епосът на Stones, изпълнен с госпъл, в стила на You Can't Always Get What You Want и Shine A Light – Sweet Sounds of Heaven се ражда спонтанно в дома на Jagger в Лондон. Написана от Mick и Richards, Sweet Sounds of Heaven е завършена в Sanctuary Studios, Насау, Бахамските острови и в Henson Recording Studios, Лос Анджелис, където канят Stevie и Gaga.

И Lady Gaga, и Stevie Wonder са споделяли сцена с The Rolling Stones. През 2012 г. певицата се присъедини към The Stones за турнето 50 & Counting и тяхното изпълнение на Gimme Shelter бе включено в албума на групата GRRR Live. Stevie свири с The Stones в рамките на американското им турне през 1972 г., като редовно изпълняват заедно Medley of Satisfaction и Uptight (Everything's Alright).


ФОТОКРЕДИТ: ANIMATO MUSIC / UMG/ MARK SELIGER

Вълнуващата новина за премиерата на Hackney Diamonds бе споделена на 6 септември от Mick, Keith и Ronnie на специално медийно събитие в историческата Hackney Empire, епицентър на пионерското изкуство в Източен Лондон от почти 125 години.

Водещ бе американската телевизионна звезда Jimmy Fallon, а то се излъчваше в цял свят чрез YouTube. Излъчването на живо бе последвано от премиерата на видеоклипа към Angry с участието на актрисата Sydney Sweeney, който до момента има над 16 милиона гледания.

Албумът е първият им студиен проект с нов материал след A Bigger Bang от 2005 г. Оттогава насам Stones продължават да чупят рекорди по време на поредица от световни разпродадени турнета и през 2016 г. издават наградения с Grammy, Blue & Lonesome, който включва техни брилянтни версии на много от блус парчетата, оформили звученето им, и оглавява класациите за албуми в цял свят. Миналата година те развълнуваха европейската публика, която наброяваше близо четвърт милион души, по време на юбилейното турне Sixty.

Коментирай
Здраве и красота