Свободно време

„България Еър“ подкрепи кампанията „Лицата на женското сърце“

12.10.2023г. / 13 14ч.
Мария Дуковска
„България Еър“ подкрепи кампанията „Лицата на женското сърце“

По повод Световния ден на сърцето – 29 септември, в Галерия на открито на Столична община, в парка пред НДК бе открита фотографската изложба „Лицата на женското сърце“. Изложбата през октомври се реализира по идея на Асоциацията по сърдечносъдова образна диагностика и като част от XXVIII Световен конгрес по ехокардиография и мултимодална образна диагностика, провеждащ се в София. 

Събитието цели чрез посланията на изкуството да повиши осведомеността за риска от сърдечносъдови заболявания сред жени, както и да насърчи превенцията. Автор на фотографиите е Катя Танева, която живее между Виена и Ню Йорк, където организира изложби за съвременно изкуство в галерии и музеи по цял свят. 27 жени с различни професии, на различна възраст и етапи от живота, със своя лична история и личен мотив, застанаха пред обектива на Катя Танева – художнички, спортистки, актриси, балерина, режисьорка, адвокатка, лекарки, преподавателки, психоложка, мениджърки, телевизионни водещи, ватманка и стюардеса... жени, които обичат професиите си и влагат сърцето си в своята работа.

Сред посланиците за грижа за сърцето е и Рени Йотова, стюардеса в „България Еър“, която се включи в селекцията на фотографа. Посланието, което носи нейният портрет е напомнянето: „За заболяванията няма възраст“. Националният превозвач подкрепя стремежа на фотографската изложба, че сърдечносъдовите заболявания при жените могат да бъдат преодолени – чрез изкуство и творчество, медитативни и дихателни практики, ранна диагностика, тренировки и промяна на начина на живот.

Изложбата „Лицата на женското сърце“ ще бъде представена пред публика и в Медицинския университет в Пловдив до края на октомври 2023 г.
Участието на представител на авиокомпанията, заедно с подкрепа за целите и основните послания на изложбата е част от мисията на „България Еър“ като национален авиопревозвач.

Коментирай