Свободно време

Billie Eilish и Finneas спечелиха „Златен глобус“ за най-добра оригинална песен

08.01.2024г. / 11 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

В неделя (7 януари), в Лос Анджелис, се проведе 81-ата церемония за наградите „Златен глобус“, където за поредна година се връчи и статуетка за „Най-добра оригинална песен“. Отличието получиха Billie Eilish и Finneas за емоционалната балада What Was I Made For?, създадена за филма Barbie. Нежно изпятата и прочувствена песен служи като музикален фон за ключови сцени във филма, като същевременно подчертава важното послание в историята на Barbie. Това е втората победа на Billie и Finneas като през 2022 г. дуото спечели в същата категория за No Time to Die, написана за едноименната продукция за James Bond. Те излязоха заедно на сцената, за да приемат наградата, а в речта си 22-годишната изпълнителка благодари на Finneas, на семейството си и на екипа, който стои зад Barbie:

„Точно преди година ни показаха филма, а тогава бях в много труден и тъжен период в живота ми. Написването на тази песен сякаш ме спаси и в момента се чувствам невероятно щастлива и благодарна“.

What Was I Made For? бе номинирана заедно с две други песни от саундтрака на Barbie – I'm Just Ken на Ryan Gosling и Dance the Night Away на Dua Lipa, както и Addicted to Romance на Bruce Springsteen от She Came to Me, Peaches на Jack Black от Super Mario и Road to Freedom на Lenny Kravitz от Rustin.  Eilish бе един от изненадващите изпълнители в саундтрака на хитовия филм, след като не бе обявена в първоначалния музикален състав. Сингълът What Was I Made For? е номиниран за 5 награди Grammy, включително за „Песен на годината“ и бе поставена на 9-то място в класацията на Rolling Stone за 100-те най-добри песни на 2023 г.

Коментирай