Свободно време

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

19.04.2024г. / 11 54ч.
Михаела Лазарова
Снимки: Костадин Кръстев-Коко, Постпродукция: Jeason Brad Lewis

Снимки: Костадин Кръстев-Коко, Постпродукция: Jeason Brad Lewis

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един от любимите изпълнители на българската публика ще я зарадва с концерти в шест града, а кулминацията ще бъде в София.

Музикалните събития са обединени под името „50 години магия“ и стартират от Пловдив на 26 юни, следват Шумен на 28 юни, Велико Търново на 5 август, Плевен на 6 август, Стара Загора на 9 август, Варна на 6 октомври и София на 19 ноември.

Орлин Горанов ще изпълни едни от най-популярните си песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития.

„Всички тези години на сцената са магия, защото музиката има силата да вдъхновява, да създава, да сбъдва. Тя е онази нишка в живота, която събира и свързва нашите спомени и емоции. А най-голямата магия е, че имам възможността да споделям музиката с публиката“, казва Орлин Горанов.

С него на концертите ще бъдат едни от най-добрите млади музиканти – Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон. Звездния състав допълват музикантите от „Ку-ку бенд“ Кристиян Илиев – пиано и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група „Акага“ – Иво Казасов, както и атрактивното трио „Тринити“.

Акцент на сцената ще бъде и забележителният симфоничен оркестър Симфониета – Враца, с диригент Георги Милтядов, който е и автор на оркестровите аранжименти.

Специални гости на концерт-спектакъла на Орлин Горанов ще са Любо Киров, Орлин Павлов, Александра Раева, Кристина Димитрова и Мариана Попова – изпълнители, с които го свързват общи музикални проекти и дългогодишно приятелство.

Цялостното музикално преживяване ще бъде допълнено от пищна сцена, специални визуални ефекти, мултимедия, звук и осветление на високо ниво.

Медиен партньор на „50 години магия“ на Орлин Горанов е БГ Радио.

Билети за „50 години магия“ може да намерите тук: https://bit.ly/49LZQ6a

Орлин Горанов е един от неповторимите гласове на българската поп и класическа сцена. Името му присъства в афиша на множество оперни театри и се свързва с най-ярките хитове, радвали публиката години наред. „Светът е за двама“, „Да започнем отначало“, „Детски спомен“, „Да не губим време“ и много други са на върха сред вечните български песни.

Снимки: Костадин Кръстев – Коко, Постпродукция: Jeason Brad Lewis

Коментирай