Свободно време

Оркестър „100 каба гайди“ и големият Апостол Кисьов – на фокус в „Историите ON AIR” на 28 април

Пред водещата Миглена Георгиева застава синът на големия фолклорист – Лазарин Кисьов в 16:00 часа

26.04.2024г. / 16 26ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Изкуството на каба гайдата, големият фолклорист и музикален педагог Апостол Кисьов, както и традициите, поставени от самия него и спазвани до днес – любопитни факти за всичко това и още зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в „Историите ON AIR“ на 28 април в 16:00 часа.

Пред водещата на предаването Миглена Георгиева застава синът на големия фолклорист – Лазарин Кисьов, който ще разкаже за началото на гайдарското движение и гайдарското свирене. За зрителите на Bulgaria ON AIR Лазарин издава от кухнята как всъщност се поражда идеята за оркестър от 100 каба гайди, създаден от Апостол Кисьов.

В предаването още любопитни истории ще представи и снахата на музикалния педагог – Мария Кисьова, която е сред инициаторите за създаването през 2018-та година на национален гайдарски събор на негово име в родното му село. По време на надсвирването се ражда и идеята за изграждане на Музей на гайдата в село Стойките.

Повече за Апостол Кисьов, стоте гайдари на Роженските поляни, оркестър „Сто каба гайди“ и тяхното първо изпълнение пред публика от 80 хиляди души – не пропускайте да научите повече в „Историите ON AIR“ на 28 април в 16:00 часа.

Коментирай