Свободно време

Синоптик: Насладете се на съботата, след това времето се разваля

В събота ни очакват температури до 25 градуса

09.05.2024г. / 10 47ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Нормално е да има градушки при интензивните валежи. Валежите в района на Плевен вчера бяха в голям диапазон. Очакваха се такива проливни валежи. В града бяха около 20-25 литра. Днес не се очакват гръмотевични облаци. Ще има интензивни валежи, повече ще бъдат в Югозападна България. В София валежите ще бъдат около 10 литра на кв. м. В северните райони – около 15 литра на кв. м“, каза синоптикът Петър Янков в студиото на „България сутрин“.

От прогнозата му стана ясно, че днес в страната ще има захлаждане с максимални температури между 14 и 20 градуса. Следва затопляне, а в петък валежите спират.

Събота ще бъде най-подходящият ден за туризъм – с температури до 20-25 градуса. В неделя отново ще вали дъжд – главно в западните и източните части от страната. От понеделник започва продължителен валежен период. Дългосрочните прогнози са за валежи до четвъртък-петък“, съобщи синоптикът.

Янков добави, че при резки промени на времето организмът се адаптира за 3-4 дни. А промяната на налягането най-много влияе върху физическото състояние на хората. Понякога то се смесва с геомагнитната активност и причинява главоболие и дискомфорт.

Краткосрочните и средносрочни прогнози (до 3 дни) са най-достоверни в метеорологията, завърши Петър Янков.

Целият разговор гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR.

В съботния ден можете да посетите семейното събитие на Az-jenata.bg Day Off - Family Time. Събитието ще зарадва малки и пораснали деца, заедно с техните родители на 11 май, събота, на свободната зона пред хипермаркет HIT MAX, жк „Младост“.

Първото издание на семейното събитие се организира от Az-jenata.bg и ще предложи добро настроение, игри, изненади и много награди на своите посетители. Family time ще започне в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. Всеки от гостите на събитието ще може да участва в томболата за големите награди.

Коментирай