Свободно време

Ангел Дюлгеров представи новия си албум „Самсара“ (Видео)

Музикантът сподели как се работи с Лили Иванова

23.05.2024г. / 14 06ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Китаристът, продуцент и аранжор Ангел Дюлгеров представи първата си песен „Космическо привличане“ от новия албум, озаглавен „Самсара“, в студиото на Bulgaria ON AIR.

За всички ни е важно любовта да бъде по-силна от страха във всяко едно отношение. В тази песен се чудя дали човек може да опитоми любовта, дали може да опитоми това силно чувство, което ни обзема – понякога е его, понякога е любов. Човек си мисли, че има контрол, доста пъти се подготвя за тези моменти, но в повечето случаи като че ли нещо в главата ни дърпа конците и нещата не се случват така, както ние сме си ги представяли“, каза Дюлгеров в студиото на „България сутрин“.

Слушателите могат да намерят плочата му в по-големите вериги, а албумът му е във всички музикални платформи.

Плочата от много време насам преживява страхотен ренесанс, много хора си купуват музика на плочи. Имам грамофон вкъщи. Това е една от най-приятните емоции – да си пуснеш един албум на плоча, и звученето е много по-различно. А „Самсара“ е кръговрат на живота – това, което постоянно ни кара да седим и въртим колелото, за да стигнем донякъде, но в повечето случаи се оказва, че сме в началото“, допълни продуцентът за Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че разликата, работейки за себе си, е в това, че той не се съобразява с нищо.

Оставям сетивата ми да работят свободно и се опитвам да не се ограничавам дали то ще е слушаемо или не, дали ще се разбере или не. Искам свободно да мога да изразя себе си. Креативният процес е много интересен. Когато двамата артисти седнат да работят, това е обмен на енергия и идеи. Създаването на музика не е просто да седнеш и да изсвириш нещо, това е доста сложен процес, който слушателите не познават“, каза Ангел Дюлгеров.

Гостът отбеляза, че работата му с артисти като Лили Иванова и Любо Киров го е изградила като артист.

Лили Иванова е много взискателна, предимно към себе си. Така тя задава начина на работа“, призна той.

Представянето на албума ще бъде в края на есента. Ще има два концерта в София и Пловдив.

Гледайте целия разговор във видеото:

Коментирай