Свободно време

Нова Година в ресторант “Хаджидрагановите къщи”

29.12.2008г. / 13 46ч.
Аз жената
Нова Година в ресторант “Хаджидрагановите къщи”

Прекрачвайки прага на ресторант “Хаджидрагановите къщи” попадате в четири реставрирани къщи, които представят архитектурни прототипи на къщи от Банско, Мелник, Жеравна, Копривщица – чанове, пещ на дърва и огнище с дебела чугунена плоча, посветена на Банско; дърворезби, рисувани стени и камина в къщата на Копривщица, високи тавани, открит гредоред и газени лампи в къщаЖеравна”, избата, облицована с камък и изрисувания шкаф в къщатаМелник”.

Менюто за Нова година е богато, като всяка година се провежда томбола с награди. За най-късметлията – златна паричка.

За добрата компания се предлагат вина и напитки, грижливо подбрани от ценители и познавачи, а българските народни песни ще повдигнат вашето празнично настроение.

Хаджидрагановите къщи” – гостоприемство по български!

Новогодишно меню 2008

Вариант 1:

Новогодишна салатаБългаре
(шопска салатка, люта чушка, тиквички, кьопоолу, печена чушка, маслини)

Овчарскачерга
(букет от подбрани сиренца в ароматен спанак и босилекови доматчета, поднесени, както при някогашните български чергари)

Свинско по резбарски
(свинско филенце с препечена билково-медена хрупкава коричка, полято с пиперен сос и поръсено с горски билки, поднесено със задушени в масълце зеленчукови топченца )

Зимен ябълков сладкиш
(парченца сладка ябълкова пита, полята с топящ се шоколад, поднесен с кайсиево сладко и ягодов сироп)

Мезета
(луканка, кашкавал, сирене, пастърма)

Напитки
Аперитив ракия, безалкохолно, вино, чаша шампанско

Вариант 2:

НовогодишнаЮнашка салата
(от краставици, домати, шунка, снежанка, кисели краставички, смилянски боб, лютеница, кьопоолу, катък, зехтин)

Мераклийски рибен мезелък
(рибни пънчета, покрити с фин рибен пастет, върху запечен до златисто хляб и парченце от варено яйчице, поднесени по рибарски обичай)

Пиле по стара пловдивска рецепта
(крехки пилешки филенца, поръсени с ароматни градински билки и поляти с разтопено биволско сирене, приготвени в пергамент и гарнирани с пухкаво пюре от картофчета )

Бабина тиквена пита
(парченца от тиквен сладкиш, поляти с ароматен анасонов сироп и покрити с домашно приготвен крем по бабина рецепта)

Мезета
(луканка, кашкавал, сирене, пастърма)

Напитки
Аперитив ракия, безалкохолно, вино, чаша шампанско

И при двата варианта:
Прясно изпечена погача в нашата пещ. За всеки наш гост по парче баница с късмет и новогодишен подарък, а за най-късметлията – златна монета.

Цена на куверт – 120 лв.
Весела Коледа и щастлива да е новата 2009 година!

София, ул. “Козлодуй” 75
Телефон за резервации: 931 31 48
Преди да натиснете линка по-долу, намалете леко звука, не се стряскайте, това е Джоко Росич!
www.kashtite.com

Коментирай