Свободно време

Мъжете не си падат по...

01.09.2009г. / 10 41ч.
Аз жената
Мъжете не си падат по...

След като жените изписаха стотици книги със съвети за общуването между половете, сега един представител на мъжкото съсловие "отвръща на удара" и разкрива "тяхната" гледна точка по въпроса. И преди да избързате да реагирате с "Как ли пък не! Защо трябва един мъж да ми казва какво да правя?", прочетете как авторът обяснява целта на своята книга:
"Предполагам, че си виждала много книги, които претендират, че знаят тайната на перфектната връзка, и сигурно ти е омръзнало от тях. Затова ти обещавам, че няма да ти казвам как да се харесаш на един мъж.
Целта ми е да те убедя, че има само един човек, пред когото трябва да се докажеш, и това си САМАТА ТИ! Животът е толкова изтощителен, ако постоянно се опитваш да впечатлиш другите хора или пък твоята половинка. Отчаяните опити да угодиш на другите те причисляват към онези 8 типа жени, по които мъжете не си падат."
Във всеки един от осемте типа са обединени някои от най-често срещаните грешки на жените в любовните взаимоотношения. Това са качества на характера или черти в поведението, които смущават и дори отблъскват мъжете – липса на увереност, ниско самочувствие, краен драматизъм, прекалена отстъпчивост и др. Описаните типове не винаги се проявяват в чист вид, но в някакъв момент от живота си почти всяка жена е попадала в капана им.
Кои са осемте типа жени, които мъжете избягват:
  • Планиращото момиче
    Тази жена е обсебена от идеята да се омъжи. Тя има категоричен 5-годишен план кога да срещне идеалния мъж, след колко време да се омъжи за него и кога да му роди дете.
  • Момичето, което винаги казва "да"
    Тя се съгласява с всичко, за да се разбира с мъжа до себе си. Макар да е забавна в началото, липсата на конфликт и интрига бързо я прави безинтересна.
  • Кралицата на драмите
    Това момиче приема изключително емоционално всичко – от сладура, който току-що й е изпратил съобщение по My Space, до бившия й приятел, скъсал с нея преди 3 години.
  • Киселото момиче
    Тя е била жестоко наранявана преди и сега ще направи всичко необходимо, за да гарантира, че това няма да се случи отново. Следвайки сляпо идеята, че най-добрата защита е нападението, киселото момиче отблъсква мъжете навсякъде, където отиде.
  • Несигурното момиче
    Този тип жена е болезнено несигурна относно външния си вид, интелигентността си или чувството си за хумор, но обикновено нито видът й, нито характерът й са така отблъскващи, както липсата на самочувствие.
  • Отчаяното момиче
    Тя ще досажда на някое момче по телефона, докато му привлече вниманието, защото не би допуснала да бъде пренебрегната.
  • Работохоличката
    Тя се крие зад кариерата си, използва я, за да се измъкне от връзките, които я плашат.
  • Изгубеното момиче
    Това е жената, която ще намери начин да оправдае изневярата на своя приятел или лошото му държание към нея с нещо от сорта: "Само ако го познаваше така, както аз го познавам".
Травис Сторк илюстрира описанието на типовете с истински житейски истории и ги допълва с тестове, които ще са от полза за всяка жена, поставила си за цел да опознае по-добре себе си и да подобри личния си живот. И не само това. Стигайки до причините за своето собствено поведение, тя ще може по-лесно да идентифицира същите "дразнещи" качества в потенциалните си партньори и да управлява по-съзнателно взаимоотношенията си с околните.

Издава: AMG Publishing
Корична цена: 11 лв.
Страници: 200

* * *

Възможно ли е да си от момичетата, които винаги казват “да”
Склонна ли си да драматизираш?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
венцислав ( преди 11 години )
мечтатели е много хубав сериал.мечтата ми е да се срещна сьс тях на живо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
zlAte ( преди 11 години )
Като се замисля всяко момиче носи някоя от тези черти в себе си ако не и повече от една...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар