Свободно време

Сладки мартеници се топят в устата

22.02.2010г. / 21 10ч.
Ивет Лолова
Сладки мартеници се топят в устата

Баба Марта е уникална баба – хем пази традицията, хем е модерна, хем е пазарно ориентирана и всяка година ни изненадва с нещо ново. Освен типичните гривнички и мартеници-брошки,  вече не са новост герданчета, гривни, обици, шапки и огромни пана за стена.

Мартениците не са като новогодишните играчки – след празника да ги прибереш в кутия за другата година. Тъй като са направени от конци и се носят дълго време (според поверието, докато видиш щъркел, а това понякога отнема една-две седмици и то ако имаш късмет да се разходиш сред природата), те се смачкват, раздърпват и много често след като са си изиграли ролята, се изхвърлят.

Краткият живот на бяло-червените красавици най-вероятно е била причината фирма, производител на бонбони да пусне на пазара уникални мартеници-желирани бонбони. Предлагат се в четири варианта - два модела с плетеници, третият е с формата на пеперуди, а четвъртият - сърца. Нетрадиционната мартеница струва 65 стотинки и може да бъде подарена на всеки – мъж, жена, дете, баба и дядо, като единственото условие е да обичат дъвчащи бонбони. Остава да препоръчаме на фирмата да пусне диетични мартеници - вместо със захар, с подсладител или мартеници с вкус на бира или водка - много подходящи за мъже.

Честита Баба Марта и да ви е сладко!

* * *

Всичко за Баба Марта и мартениците

Коментирай
Свободно време