Свободно време

Здраве и красота е най-предпочитаната рубрика в Az-jenata.bg

05.03.2010г. / 14 57ч.
Аз жената
Здраве и красота е най-предпочитаната рубрика в Az-jenata.bg

Грижата за здравето е водещият приоритет за съвременната жена, показа онлайн анкетата на Az-Jenata.bg, проведена от 23 февруари до 4 март 2010 г. В проучването, по повод осмия рожден ден на електронното ни списание, се включиха 1500 дами от цялата страна. 70% от потребителките на Az-jenata.bg са майки. Почти равен брой са тези с по 1 и 2 деца. Любимата им секция в сайта е “Здраве и красота” (60% от всички анкетирани). Това е и темата, за която искат още информация (57%). Най-голямата част от жените считат за инвестиция в себе си грижата за своето здраве – 32%.

Съвсем закономерно идва и резултатът, че 75% одобряват предложението за забрана на пушенето на обществени места. Своята подкрепа за тази идея заявяват и 20% от пушачите (всеки трети потребител на сайта пуши).

Най-доброто забавление са концертите – за 32% от аудиторията, 28% предпочитат киното, а около 22% – театъра. Интересно е, че 12% обичат най-много да посещават спортни състезания. Въпреки това само 5% посочват спорта като свое хоби.

Пътешествията са любимото хоби на читателките на Az-jenata.bg – 23% от анкетираните. Сред другите хобита с почти равна популярност са грижата за цветята, четенето на интересни книги и готвенето.

Готварство е втората по популярност тема в списанието, като 40% от читателите заявяват, че не обичат да се лишават от вкусна храна. Също толкова са и тези, които обратното – редовно спазват диети.

75% предпочитат да почиват в България.

40% от потребителите се грижат за домашен любимец.

30% са активни шофьори.

80% си купуват нови книги редовно.

50% пазаруват онлайн.

* * *

Жените в България
С умна жена се живее по-дълго

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Анелия ( преди 11 години )
В една анкета попитали хората колко от тях ползват интернет. 100 % отговорили че ползват. Анкетата се е провела по интернет.Честит празник мили дами. И все така да ни радвате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Nadia ( преди 11 години )
Това е добре! Можеше ползавщите интернет да са под 100%?? Преди време имаше анкета:Имате ли спестявания в банка? Възможните отговори бяха: "Да", "Не", "Не мога да преценя", на които анкетираните бяха отговорили и по трите начина???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Даниела ( преди 11 години )
Според мен резултатите са добри !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар