![За 6 порции:
2 кг агнешко месо разделено на порции
2ч. ч булгур (добре е да е домашно приготвен, но ако няма такъв може и от това което се предлага в търговската мрежа)
1/2 ч. ч. ориз
1 връзка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
връзка лющян (девесил бел. ред.)
черен пипер
червен пипер
6 ч. ч. вода
сол на вкус
олио](/media/files/resized/article/654x358/5b3/2502a33b64f21e2f8a5ea7b9732945b3-a8b3121c9a084c2d4d3c5835f56f32cd.jpg)
4 ч.30 мин.
Това е оригинална добруджанска рецепта от силистренско. За тези, които нямат пещ, допуска се печене в електрическа готварска печка.
Всичко се смесва и поставя в пръстен гювеч, който се замазва с тесто.
Пече се 2,5 часа на бавен огън (при възможност в домашна пещ).
Добър апетит и хубави празници!
Снимка: thinkstock
* * *
Най-добрите готварски рецепти за Великден
Агнешко на фурна с лапад
Агнешко с лук и картофи
Агнешко със зеленчуци
Печено агнешко
Пролетна агнешка супа