Меню

Агнешко с булгур

23 март 2010 | 16:27 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
За 6 порции:
2 кг агнешко месо разделено на порции 
2ч. ч булгур (добре е да е домашно приготвен, но ако няма такъв може и от това което се предлага в търговската мрежа) 
1/2 ч. ч. ориз 
1 връзка пресен лук 
2-3 стръка пресен чесън 
връзка лющян (девесил бел. ред.) 
черен пипер 
червен пипер 
6 ч. ч. вода 
сол на вкус 
олио
4 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Това е оригинална добруджанска рецепта от силистренско. За тези, които нямат пещ, допуска се печене в електрическа готварска печка.

Всичко се смесва и поставя в пръстен гювеч, който се замазва с тесто.
Пече се 2,5 часа на бавен огън (при възможност в домашна пещ).
Добър апетит и хубави празници!

Снимка: thinkstock

* * *

Най-добрите готварски рецепти за Великден
Агнешко на фурна с лапад
Агнешко с лук и картофи
Агнешко със зеленчуци
Печено агнешко
Пролетна агнешка супа

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай