Майчинство

Дори супермайките имат нужда от почивка

06.09.2012г. / 11 59ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Прехвърчаме от работа до детската градина или училище, после у дома, готвим, чистим, стараем се да осигуряваме щастие на любимите си хора, внимаваме какво казваме и как го казваме, вкъщи трябва да сме справедливи водачи, на работа трябва да проявяваме ентусиазъм, но не повече от този на шефа... В един момент силите ни се изчерпват.

Спри за момент
Част от изкуството да живееш е способността да се спреш за момент, да се огледаш, да поемеш един дълбок дъх само за себе си, да изконсумираш всичкия живителен кислород и едва тогава да продължиш напред. Освен това има още няколко ключови неща, които не трябва да пропускаме.

Посмейте се
Със смеха се отърсваме от проблемите, негативните емоции и излишните мисли. Казват, че животът е твърде кратък, за да го приемаме на сериозно. Няма нищо лошо в задълбочеността в собствения жизнен път и сериозното отношение към реалността, но една искрена усмивка никому никога не е навредила.

Моето време
Все не остава дори един час, който да отделим в правене на нещо приятно. И под приятно се има предвид забавно и интересно. Решението – включете го в дневния си режим. Намерете си хоби – шиене, рисуване, плетене, пеене, везане на гоблени или дори гледане на телевизия. Занимайте се с някакъв спорт – „Здраво тяло – здрав дух!“, станете по издръжливи не само физически, но и психически.

Поглезете се
Отделяйте всеки месец някаква произволна сума и когато решите, похарчвайте си тези пари с най-голямо удоволствие. Отидете на маникюр или педикюр, купете си онзи шал от мола или пък обувките, които толкова време сте гледали на витрината. По този начин ще почувствате, че сте се възнаградили за добре свършената работа през всичкото останало време и с нови сили ще можете да започнете наново.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай