Майчинство

Супермодерна машина гарантира качеството на детски пюрета

Рентгенова система проверява и гарантира безопасността на пюрета „Ганчев“

28.01.2013г. / 08 20ч.
Аз жената
Снимка: "Ганчев"

Снимка: "Ганчев"

За първи път в България в хранителната детска индустрия е внедрена рентгеновата инспекционна система RAYVIEW. Машината гарантира качеството и безопасността на детските храни с марката „Ганчев“. Детски пюрета, каши и сокове се инспектират с най-модерния клас техника.

Инспекционният принцип се базира на „единичен регулируем лъч за панорамно гледане“ за получаване на голяма ефективност при откриване на чужди тела в консервирани храни в стъклени буркани.

Със софтуера на RAYVIEW е възможно да се идентифицират некачествени продукти, или такива, за които се предполага, че съдържат чужди тела като:

  • Стъкло с минимални размери започващи от 3 mm (стъкло в стъкло)
  • Желязо, стомана, мед и други с минимални размери започващи от 1 mm
  • Камъни и кости с минимални размери започващи от 3 mm
  • Определени видове пластмаса и гума в зависимост от състава и относителната плътност

Всяко бурканче на пюрета „Ганчев“ минава през висока чувствителност на скенера. Изравняването на рентгеновия лъч по капачката позволява лесна инспекция на дъното, където обикновено попадат чуждите тела. Ако машината констатира стъкло, метал или друго тяло, тя автоматично изхвърля бурканчето от поточната линия. По този начин се гарантира качеството на детските хранителни продукти.

Техниката може да изхвърля до 1000 броя бурканчета в минута, което е гаранция, че в търговската мрежа не може да попадне некачествено пюре. Единствено фирма „Ганчев“ е вградила подобна технология в България. С нея компанията се нарежда до водещите европейски и международни производители на храни в консервната промишленост.

* Платена публикация.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Аз ( преди 11 години )
А тези рентгенови лъчи не влияят ли по някакъв начин на съдържанието на храните? Не знам, нещо ми звучи радиоактивно... Дано да греша!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
калина ( преди 11 години )
информацията действително е вярна. доколкото разбрах от други майки, в българия няма друга инспекционна машина, която да следи попаднали външни тела в храните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Пюретата и соковете наистина са страхотни. Моето малко слънце ги обожова, особено тези със зеленчуци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар