Всеки ден оставяте малкото си дете в яслата или групата в детската градина, надявайки се то да е в добри ръце и нищо лошо да не му се случи, докато вие работите през деня. Но знаете ли какво всъщност се случва там и дали понякога нормите за възпитание, към които вие се стремите отговарят на техните „стандарти“?

Детето ви казва „Мамо“ на учителките

Когато детето е прекалено малко и знае едва една-две думи, сред които и заветната „Мама“, нормално е понякога да я казва на учителките. Те ви спестяват тази информация, за да не ви натоварват излишно, но почти винаги се случва в ранната бебешко-детска възраст.

Седи в мокър памперс по-дълго, отколкото бихте искали

Ако е още твърде малко и му се слага памперс, имайте предвид, че в лудницата две жени да гледат 30-35 деца, невинаги пелената му се сменя редовно. Съществува голяма вероятност да преседява с мокрото дупе по-дълго време, отколкото бихте искали...

Невинаги си мият ръцете

Вкъщи може и да следите стриктно хигиената на детето, но в детската градина може да се случи често да не си мият ръцете и дори да ядат така.

Гледат мно-о-го телевизия

За да се озапти „зверилникът“ от 30, че и повече деца, понякога учителките им пускат телевизия или детски анимационни филмчета, за да стоят мирни. Само че това е вредно за очите на децата и не се знае колко време на ден прекарват залепени за монитора, вместо да играят навън...

Детето ви може да се държи много по-различно от вкъщи

Още по темата

Когато децата са у дома, те се държат по един начин, но на чуждо място, където има и други деца, те започват да проявяват своя характер. Възможно е да проявят агресия или пък състрадателност и вероятно ще реагират по необичаен за вас иначе начин.

Плачът на отиване не трае дълго

Сърцераздирателните викове и сълзи в очите, когато оставяте детето в детската градина всеки път ви късат сърцето. За ваше успокоение, знайте, че те не продължават дълго, след като влезе при децата и мно-огото играчки.

Научават мръсни думи

Чудите се откъде е чуло новата неприлична дума, която ви я сервира за вечеря? От детската градина, разбира се. Явно някои родители не си мерят толкова приказките, колкото вие.