Майчинство

6 начина да успокоим плачещото бебе

Когато сме опитали всичко без резултат

02.05.2018г. / 09 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Единственият начин за комуникация на бебето е неговият плач. Новородените плачат, когато са гладни, когато пелената им е мокра, когато искат внимание, когато нещо ги боли. Ето защо за младите родители е наистина трудно да разберат от какво има нужда бебето.

След като сте се опитали да угодите на всяка негова нужда, а бебето продължава да плаче, има някои начини за успокояване, които можете да опитате.

Любопитни факти за бебетата, родени през април

Използвайте езика на тялото

На принципа проба-грешка разберете кои жестове успокояват вашето бебе. Движете го с ръце, люлейте го или пък ако то се успокоява само от вашите жестове, докато ви гледа, правете му смешки.

Контакт кожа в кожа

Този първичен и натурален начин за контактуване стимулира хормоните на щастието и успокоява бебето. То автоматично спира да плаче и се унася, щом усети вашата кожа, допряна до своята. По този начин бебето се чувства сигурно и защитено.

Масаж

Масажът е чудесен начин да успокоите бебето. Той насърчава свързването на майката или бащата с бебето и прави заспиването по-лесно. Масажирайте бебето си по коремчето след взимане на вана. Разтривайте внимателно с помощта на бебешко масло. Преминете към гръбчето, раменете, дупето и краката. Правете масаж с леки кръгови движения.

Свързани статии

Гушнете го до сърцето си

Още един природен механизъм за успокояване на бебето е вашият сърдечен ритъм. Бебето усеща туптенето на сърцето ви и автоматично се успокоява.

4 етерични масла за бебета

Създайте някакъв шум

Бебетата обичат така наречените бели шумове – нещо, което няма да ги изплаши, а ще привлече вниманието им, например сешоар, телевизор, пералня.

Слинг шал

Слинг шаловете са добър начин да увеличите близостта си с бебето. Чрез тях можете да носите бебето близо до себе си в поза, която му е позната от вътреутробното развитие. То ще се успокои от допира с вашето тяло, а полюшването от вашите движения ще го приспи по-лесно.

Коментирай