Майчинство

Признаци, че детето ви може да е надарено

В поведението може да се крият сигнали за гениалност или талант

02.10.2019г. / 10 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки родител мечтае детето му да е най-доброто и най-успешното в живота си. Гордост е да се похвалиш с успехите на детето си. Кой не би се радвал, ако детето му показва особени признаци, ако не на гениалност, то поне някаква даровитост или висок интелект.

4 етапа за възпитание на децата според тибетците

Всяко дете е специално, защото има своите таланти и области, в които показва своя потенциал. Как може всеки родител да разбере дали неговото дете има специални дарби в някаква област?

Ето и някои сигнали, че може би детето ви е надарено.

Преминава всяка критична възраст по-бързо от другите

Прохождането, проговарянето, преминаването през всякакви критични възрасти, които са определящи за развитието на детето без проблеми и дори по-бързо от другите деца подсказва, че детето ви вероятно разполага с потенциал, по-висок от този на останалите.

Детето обича да чете

Обикновено, когато едно дете проявява повече интерес към четенето, отколкото към игрите, това може да е сигнал за талант и надареност в някаква област, особено научна или творческа. Ако детето се наслаждава на четенето и не го прави под натиск, както повечето деца, вероятността да е с по-висок коефициент на интелигентност е по-голяма.

Любопитство към света

Всички деца са любопитни и задават всякакви въпроси, но все пак има разлика между любопитството на надарените деца и това на останалите. Те задават смислени въпроси, които понякога затрудняват дори възрастните с опит. Надарените деца се интересуват от това как функционират нещата, механизмите в природата.

Признаци, че детето ви е екстроверт

Свързани статии

Ранна способност за разпознаване

Гениалните деца обикновено са наблюдателни и могат да помнят детайли, които останалите им връстници не могат. Това са например прости форми, модели, с които се справят лесно. Ако забележите влагане на логика по време на игра с различни конструктори и играчки за подреждане, това също може да е признак за надареност и логическа мисъл на по-ранен етап.

Детайлни познания в любима област на детето

Децата с по-високо от средното за възрастта им IQ обикновено показват значително повишен интерес в дадена област, която ги вълнува. Те натрупват задълбочени знания по темата, като често са нетърпеливи да споделят с родителите си.

Как да укротим непослушното дете?

Детето ви предпочита компанията на по-възрастни

Децата, които са надраснали възрастта си, много често проявяват интерес към разговорите и заниманията на възрастните, просто защото детските са им скучни и не им носят нови знания и умения.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
фики ( преди 4 години )
2 rate up comment 2 rate down comment
Петко ( преди 4 години )
Да надарено е.Пацата му е 25см.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време