Майчинство

Столчета за родилки и неонатални легла получи софийска АГ болница

16.03.2010г. / 14 33ч.
Аз жената
Столчета за родилки и неонатални легла получи софийска АГ болница

50 неонатални легла и 60 столчета за родилки получи днес неонатологичното отделение на Първа акушеро-гинекологична болница “Св. София”

По този начин изразиха подкрепата си за по-добра адаптация на майките и новородените им деца Pampers и UNICEF. Данните за раждаемост през 2009-та година показват, че ПСАГБАЛ “Св. София” е с най-високи показатели за столицата – 4500 бебета. Болницата има 60 основни легла за новородени като повечето от тях са в непрекъсната употреба от повече от 10 години.

Майките и новородените прекарват по четири дни в родилното отделение преди да бъдат изписани. Подходящите обстановка и оборудване в тези първи дни помагат за по-лесната адаптация на бебетата и стимулират кърменето. Окуражаването на кърменето от своя страна подобрява развитието на бебето и в повечето случаи намалява периода на хоспитализация. Предимствата на програмата за адаптиране се ценят високо, както от специалистите, така и от майките, защото такава програма създава по-силна връзка между майката и детето, което води до по-малко случаи на изоставяне.

В следващите месеци ще последват подобни дарения и на родилни отделения в големите градове в страната. Целта е да се осигурят максимални удобства на още повече майки и бебета по време на адаптацията си.

* * *

Практичните страни на кърменето
Защо да кърмим
10 стъпки към успешно кърмене

Коментирай