![4-5 стръка праз лук
4-5 картофа
3 едри моркова
1 чаша течна готварска сметана
1 средно голяма бучка масло
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 скилидка чесън
1 щипка кориандър
1 кубче зеленчуков бульон](/media/files/resized/article/654x358/7b8/8f0763f1b54712a0f5f6b28fe097d7b8-be71fd9f3f13b0640aed5cdae2ebb0f6.jpg)
60 мин.
-
Порции: 4
Нарежете праз лука след като сте го измили. Отстранете жилавите люспи, намиращи се по външната му обвивка. Обелете картофите и морковите, измийте ги и ги нарежете на по-едри парчета. Поставете зеленчуците в подсолена вода в дълбока тенджера. Водата да е колкото да ги покрие. Разтворете бульона във водата. Разбъркайте и оставете да заври.
След като това стане добавете подправките. Пасирайте с пасатор или блендер. Върнете обратно в тенджерата. Добавете сметаната и маслото. Разбъркайте, докато супата стане кремообразна. Ако е нужно върнете на слаб огън за няколко минути.
Снимка: iStock
Вижте още: