Бременност

Кои чайове и билки увеличават кърмата

Червената детелина помага за увеличаването на кърмата

09.09.2013г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на бременност много жени се отказват от любими напитки, храни и други удоволствия, защото смятат, че са вредни. Наистина има такива, към които се изисква повишено внимание, затова преди да се откажете от някои от тях потърсете информация или попитайте вашия лекар.

Ако преди да заченете сте обичали да пиете ароматен чай, обърнете внимание на следващите билки. Консултирайте се с лекар преди да започнете да ги пиете. Те съдържат много полезни вещества, но някои от тях крият известен риск. 

Люцерна

Богата на витамини и минерали, както и на желязо, калций, магнезий. Тя може да намали вероятността от кръвоизлив. Въпреки това може да причини лупус и прекалено много кръвосъсирване.

Листа от малина

Съдържат калций, който е от голямо значение за вас и бебето, витамини, желязо. Някои бременни приемат чай от тази билка срещу сутрешно гадене. Въпреки, че е безопасно да се приема по време на бременност, не пийте повече от една чаша на ден от нея.

Свързани статии

Червена детелина

Съдържа много калций, желязо, магнезий. Наричат я билката на плодородието. Помага и за производството на кърма след като бебето се роди.

Пасифлора

Тя действа успокояващо и помага да релаксирате пълноценно. В малки дози (една чаша) преди сън ще разреши проблемите с нощното ставане.

Коприва

Повишава плодовитостта, намалява болката по време на раждане, намалява крампите в краката, които са често срещан проблем по време на бременност. Освен това е с високо съдържание на калций, желязо и протеини. Спомага за образуването на кърма след раждането на бебето.

Ако наблюдаващият ви лекар сподели с вас, че тези билки няма да навредят на състоянието ви, не чакайте, а веднага си направете чаша хубав чай.

Коментирай