Бременност

Кое време е най-подходящо за бебе?

Според специалистите 20-те години са най-добри за бебе

19.11.2013г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Повечето хора, които все още нямат деца, а и не правят планове за такива, често биват затрупвани от съвети и упреци в тази посока. Има ли подходящо време за деца и ако да, кое е ? Всичко е относително. Зависи от здравословното ви състояние, от това дали имате сериозна половинка до себе си, с която искате да създадете семейство, от приоритетите ви и т. н.

Тези, които са създали поколение по-рано остават като пример за останалите. Разбира се има редица изследвания, които имат за цел да разберат кога е най-подходящото време за бебе. Според социологическо проучване на Галъп проведено сред 5000 възрастни 58% от американците смятат, че жената трябва да роди до 25-годишна възраст, а мъжете се чувстват готови за бащинство след 26-годишна възраст.

Според проучването средната възраст за жените, които раждат се е повишила от 27 до над 30 през последните няколко години.

Според друго скорошно проучване на британски учени 1/3 от анкетираните смятат, че ако по-рано започнат да създават деца, ще имат възможността за по-голямо семейство, а също така ще бъдат и по-близки с децата си като разбирания.


Една четвърт от анкетираните изпитват притеснения по отношение на зачеването. Затова предпочитат да започнат с опитите за бебе по-рано. За други притежаването на собствено жилище и добра работа са приоритет преди да създадат семейство.

За тях финансовата сигурност и издигане в йерархията са вид сигурност, която биха искали да имат, за да създадат поколение.

Според специалистите 20-те години са най-добри за бебе, тъй като тогава е по-малко вероятно младите да са развили някакви хронични заболявания, които да се отразят на зачеването или на здравето на бебето. Въпреки резултатите от проучванията и съветите на познати, изборът остава изцяло ваш. Най-важното е да се грижите добре за здравето си като се храните здравословно, спортувате повече и по-малко време отделяте на стреса и напрежението.

Звездни примери за по-късно майчинство са Хали Бери, Марша Крос, Мадона, Селин Дион, Марая Кери и други.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
4u4uliga ( преди 10 години )
Типично по български,всеки трябва да се изкаже неподготвен и да даде акъл,без да му е искан такъв.Това да имаш дете,е въпрос на личен избор,пък и даже да решиш да нямаш деца,не мисля,че това е престъпление.На колко години ще го родиш-по-рано или по-късно,пак си е твоя работа.Не мисля,че това е повод за драми и упреци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар