Бременност

Странните сънища на бременните и значението им

Какво значи раждането на близнаци или тризнаци?

05.04.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Когато жената забременее, промени настъпват не само в нейната физика и психика, но и в сънищата й. Чували сме, че те са отражение на наши емоции, минали или бъдещи събития, желания и т. н. Ето какво и защо най-често сънуват бременните.

Загуба на бебето

Нормално е през първите седмици бременна да сънува, че губи бебето си. Този сън често е породен от предишна загуба на дете или чужди истории, които бременната е чула. На подсъзнателно ниво тези лоши спомени или трагични чужди истории се превръщат в неприятни сънища.

Сънища, в които е включена вода

Тези сънища често са провокирани от мисълта, че бебето расте в корема на майката заобиколено от вода. Често тези сънища означават, че майката иска да се свърже със своето бебе. С напредването на бременността сънищата могат да се променят и жената да сънува вълни, гмуркане, плуване във вода и т. н.

Раждането на бебето, което веднага започва да говори и ходи

Тълкуването на този сън обяснява, че майката вижда своето бъдещо бебе като самостоятелна, успяла личност, която още от ранните си години лесно ще преодолява препятствията.

Раждането на близнаци или тризнаци

За тези бременни, които знаят, че носят в корема си едно бебе сънищата, в които раждат близнаци или тризнаци са често срещани. Смята се, че този сън показва страхът и предизвикателството за бременната от предстоящите грижи за бебето, многобройните задължения.

Изневяра от страна на половинката

Според специалисти, ако няма някакви реални поводи, които да провокират този сън, няма място за безпокойство. По време на бременност жената е изключително уязвима и за нея е важно да усеща подкрепа от страна на половинката си. Друг фактор за появата на този сън са промените в тялото, които настъпват. Бременните жени често не се чувстват комфортно в телата си и смятат, че и партньорът им ще ги харесва по-малко.

Сън, в който жената е с бивш партньор

Тълкуването на този сън е че бременната изпитва някаква нерешителност и неохота за бъдещите отговорности, които предстоят. Възможно е на подсъзнателно ниво жената да се връща в дните преди бременността и да си мисли как те са били по-леки в сравнение със сегашните и бъдещите.

Свързани статии

Преждевременно раждане

Сън, който подсказва за опасенията на бъдещата майка, че когато раждането започне, няма да може да има контрол над ситуацията. Казват, че тези сънища са характерни за жените, които по природа обичат да контролират всичко около себе си.

Откраднато бебе

Сънят, в който майката е останала без бебето си подсказва за страхове на бъдещите майки свързани с раждането и периода след това. Бременната се страхува, че въпреки усилията и грижите, които ще положи и е положила, нещо може да се обърка и да доведе до усложнения.

Забравено бебе

Когато бременна сънува, че забравя бебето си в магазин, в кола, в банята това е типичен сън за тези жени, които имат високо чувство за организация. Сънят няма някакво лошо предзнаменование, а подсказва за евентуален страх или краткотрайна паника преди раждането.

Снимка: photl.com

Коментирай
Здраве и красота