Бременност

Естествени лекове при хемороиди по време на бременност

Опитайте с кокосово масло

10.12.2014г. / 14 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Хемороидите са едно от най-честите неразположение по време на бременност. Неправилното хранене, наднорменото тегло, обездвижването са предпоставка за появата на този проблем. Появата им често предизвиква общ дискомфорт, като най-често срещаните симптоми са сърбеж, ректално кървене, болка при седене и други.

Добре е да се консултирате с лекар, а също така и да консумирате повече храни, богати на фибри, да правите леки гимнастики, както и топли бани. Споделяме и няколко домашни естествени лека, които облекчават външните хемороиди.

Кокосово масло

Вземете чисто кокосово масло и нанесете от него с леки масажни движения върху засегнатата област. Оставете да действа няколко минути и изплакнете с хладка вода (ако е необходимо). Правете тази грижа няколко пъти на ден.

Отвара от хамамелис

Билката хамамелис е един от най-старите известни естествени лекове за хемороиди. Има стягащо и противовъзпалително действие. Сварете отвара от хамамелис и изчакайте да се охлади. След това потопете памучен тампон и приложете за няколко минути върху проблемната зона. Може да правите и изплакващи бани с отвара (правете тази грижа два пъти на ден).

Гел от алое вера

Алое вера има редица ползи за здравето и красотата. То действа хидратиращо, успокояващо, намалява възпалението, сърбежа. Купете си 100% гел от алое вера и с леки масажни движения го нанесете върху засегнатите места.

Свързани статии

Бадемово олио

Бадемовото олио също е една добра и естествена грижа при лечението на външни хемороиди. Сложете няколко капки от него върху памучен тампон и нанесете върху засегнатите места. То ще подейства овлажняващо, ще намали възпалението, паренето и сърбежа около ануса.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати