Тест: Изберете картина и вижте коя мъдра мисъл се крие зад нея

След лошото, винаги идва добро 

30.05.2024г. / 17 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Най-спокойно можем да кажем, че животът ни поднася своите изпитания и уроци всеки ден и буквално всяка минута. Без значение в какъв период се намирате, винаги можете да почерпите вдъхновение от великите мисли на тези, които са живели преди вас.

Изберете картина и вижте коя мъдра мисъл се крие зад нея.

Test

Картина номер 1 

test1

„Вие трябва да сте промяната, която искате да видите в света.“ Махатма Ганди

Макар и погрешно, мнозинството от хора чакат някой друг да им поднесе така желаното. Ако и вие смятате, че другите са длъжни да ви осигурят това, което искате, дошло е време да промените този начин на мислене. Ако искате в живота ви да се появи така мечтаният партньор, първо обикнете себе си. Ако пък искате повече пари и по-добра работа, започнете да се усъвършенствате, запишете се на курс или посещавайте семинари за кариерно развитие. Всичко, което искате да видите в живота си като резултат, трябва първо да бъде посято като намерение и желание в самите вас.

Промяната на старите навици е сложна; това не е еднократно събитие, а непрекъснат процес, който изисква експериментиране и размисъл. Не чакайте утрешния ден. Започнете промяната още днес, сега.

Свързани статии

Картина номер 2 

test2

„Всеки ден правете едно нещо, което ви плаши.“ Елинор Рузвелт

Ако сте преминали възрастта на младежките надежди и стремежи, може би вече сте в един по-улегнал етап от живота. Вероятно имате постоянна работа, семейство и отговорности. Може би често пъти усещате, че имате нужда от разнообразие, движение, дори малко „лудост“. Е, за да се почувствате отново изпълнени с живот и мечти, започнете с нещо малко.

Предизвикайте себе си като отидете на работа по различен маршрут, поръчайте си нещо необичайно за обяд, звъннете на стар приятел, който не сте чували от години. Гарантираме ви, че ще се почувствате по-добре. Спомнете си какви бяхте преди и се опитайте отново да покажете на света това ваше лице. Не допускайте ежедневието да ви погълне. Животът е тук и сега.

Картина номер 3 

test3

„По време на най-тъмните си моменти трябва да се съсредоточим, за да видим светлината.“ Аристотел

Ако в момента преживявате труден етап от вашия живот, запомнете, че той ще ви направи по-силни. Макар и да не виждате как и защо това „наказание“ присъства, запомнете, че именно трудностите са тези, които ви учат. Не допускайте да мислите, че само вие изпадате в подобни ситуации. Ако споделите с приятел или роднина, можете да се изненадате и да откриете, че не сте сами.

Знайте, че след лошото винаги идва добро. И когато това стане, не го приемайте за даденост. Благодарете за всичко хубаво в живота си колкото се може по-често. Тази малка промяна ще ви помогне да се чувствате по-добре и да живеете в настоящия момент. Вървете смело напред, знаейки, че най-доброто предстои.

Свързани статии

Картина номер 4 

test4

„Бъди себе си; всички останали вече са заети.“ Оскар Уайлд

В ерата на социалните медии, манията за еднаквост е издигната в култ. Много лесно можете да се заблудите, че не изглеждате добре, просто защото не изглеждате по определен начин. Но това изобщо не е така. Всъщност в дъното на всичко стои една индустрия за милиарди. Ще забележите, че в социалните медии контактът с хората е заменен от безбройните реклами и платено съдържание, които ви подканят да купите какво ли не.

Съветваме ви да си върнете силата, да застанете пред огледалото и да благодарите на себе си. Всичко, през което сте преминали ви прави красиви; вашите добри намерения и отношение ви правят красиви. Медитирайте повече, свържете се със себе си и почерпете вдъхновение от постигнатото до днес.

Свързани статии

Коментирай