Бременност

3 грижи за мазната коса по време на бременност

Опитайте с пресен лимонов сок

26.02.2016г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността е един от най-невероятните моменти в живота на всяка жена. Физическите промени, които настъпват в женското тяло са причина за появата на пъпчици и по-честото омазняване на косата.

Синтетичните продукти, които се предлагат на пазара за третиране на излишния себум дават добри резултати, но някои от тях могат да бъдат твърде агресивни към косата и кожата на скалпа. Затова е добре да се доверите и на естествените средства, като тези.

Лимон

В повечето шампоани, които са създадени специално за третиране на мазната коса, една от активните съставки е лимонът. Пресният лимонов сок може да бъде вашата домашна терапия, която ще ви помогне да намалите отделянето на излишен себум от скалпа.

Изстискайте сока на два-три лимона и с леки масажни движения го приложете върху скалпа. Оставете го да действа 45 минути, след това изплакнете с чиста вода, която не е твърде топла и подсушете. Правете тази грижа всеки ден или през ден и ще забележите, че косата ви се омазнява значително по-малко.

Снимка: istock

Доматен сок

Доматеният сок е чудесен начин да се отървете от мазната коса по време на бременност. Вземете един или няколко домата и ги намачкайте или смелете в кухненски робот. Получената каша приложете върху косата и оставете да действа в продължение на 30 минути. От време на време може да масажирате леко скалпа си. След това измийте косата с шампоан или само с вода.

Ябълков оцет

Това е един от най-добрите естествени средства за третиране на мазна коса. Също така често присъства като съставка в домашните маски за коса, тъй като я прави здрава и лъскава. Всеки път, след като измиете косата си, изплаквайте я с разреден във вода оцет 50 на 50.

Свързани статии

Може да пробвате и с нанасянето на оцет в корените с помощта на памучен тампон. Ако след прилагането на някои от тези грижи почувствате или забележите дразнене на кожата на скалпа, лющене, незабавно ги прекратете.

Коментирай