Бременност

Трите най-подходящи секс пози в напреднала бременност

Как да задоволим страстите без затруднения в края на бременността

06.08.2016г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременна сте и то в последните седмици от бременността, но ви се прави секс. Чудите се дали е безопасно да го правите. Отговорът е „да“, стига да няма други предпоставки, които да възпрепятстват правенето на секс в този период от бременността.

Много жени обожават секса през бременността, защото усещанията, които имат в този момент не могат да се сравнят с предходния им опит – оргазмите са по-силни, по-бързо се възбуждат, няколко докосвания са достатъчни, за да изпитат върховна наслада.

Това се дължи на факта, че областта на малкия таз и половите органи е изключително добре кръвоснабдена в този период. Това е така заради стремежа на майчиното тяло да осигури достатъчно хранителни вещества и кислород за плода.

Възползвайте се от тези благоприятни условия. Само че е необходимо да знаете кои секс пози ще са най-подходящи в случая. Все пак наедрялото ви коремче пречи на нормалните интимни преживявания.

Кои са най-подходящите секс пози в напреднала бременност?

Лъжички

Тази поза е доста удобна, защото не изисква никакво движение от страна на жената. Тя ляга странично, а мъжът се намества зад нея. Той има грижа за цялото преживяване.

Тази поза дава възможност за спокойно отпускане, което не причинява притискане на корема. Жената дори не усеща тежестта му, защото той е подпрян на удобното легло.

Свързани статии

Кучешка

Кучешката поза е удобна, защото отново няма никакво притискане на корема на майката. Също така тя позволява и клиторна стимулация от страна на партньора ѝ. Единственото така да се каже неудобство е, че няма да си лежите спокойно, докато партньорът ви върши цялата работа. Но пък имате добра опора на ръцете и коленете си.

Седяща

За изпълнението на тази поза ще ви е необходим стол. Вашият партньор трябва да седне на стола, а вие да седнете в скута му с лице към неговото. Ако имате достатъчно опора можете да изпълните позата и с гръб към него, но тогава напрежението при проникване може да е по-силно. Имайте го предвид.

Снимки: iStock

Коментирай