Бременност

6 неща, които всяка бременна иска да чуе

Скъпа, изглеждаш красива!

21.08.2017г. / 13 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Когато една жена забременее, за нея настъпва кардинална емоционална и физическа промяна. Постоянно получава искани и неискани съвети, не са редки и случаите, в които някой се опитва да я засегне. Но хората в обкръжението ѝ като че ли рядко се замислят какво има нужда да чуе тя. Вижте 6 неща, които всяка бременна иска да й се казват.

„Имаш ли нужда от помощ?“

За една бременна тези думи звучат като блаженство. Тя е спокойна и знае, че там има някой, който може да ѝ помогне, най-малкото да се справи с емоционалните промени предизвикани от хормоналните битки случващи се в тялото ѝ.

„Разбира се, ще намеря начин да ти го осигуря!“

Бременността преминава през много и различни етапи, но апетитът на бъдещата майка може да варира в големи граници. Да чуеш от някого, когото обичаш, че той е готов да излезе до магазина в късен час, за да ти донесе това, което толкова много ти се яде, е наистина нещо, което една бременна би искала да ѝ се случи.

Какво никога да не казвате на жена, бременна с трето дете

„Скъпа, изглеждаш красива!“

„Скъпа, тялото ти се е променило и си още по-секси!“... Коя бременна не иска да види това в очите на любимия мъж, да чуе от него възхищение за външността си, желание да я има сексуално. Всяка жена, която очаква бебе, желае да бъде харесвана от мъжа до себе си, за жалост не във всички връзки това се случва и не всяка бременна може да се радва на такава топлина.

„Разбира се, ще ти масажирам краката.“

За мъжете бременността на партньорката е истински стрес. Господата рядко разбират нуждата от това да откликнат на молбата за масаж на своите любими. Но бременната се нуждае от физическо облекчение, а когато то идва от любимия ѝ мъж, определено ще се почувства повече от добре.

Свързани статии

„Нека ти помогна.“

Нещо, което една бременна би се зарадвала да чуе е това някой да ѝ помогне в домакинската работа. Ако помощта идва от половинката ѝ, наистина ще се почувства подкрепяна.

Какво да ядем дни преди раждането?

„Какво ще искаш за закуска/обяд/вечеря?“

Ако има нещо, от което всяка жена се впечатлява, то това е усилията на нейния любим да ѝ приготви нещо вкусно за хапване. За ушите на бременната това е двойна радост, защото тя се чувства обгърната с внимание.

 

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
Петкан ( преди 6 години )
Всичките тези неща съм ги казвал, а аз като казвах скъпа, закопчай се, че всичко ти се вижда, тя ми казваше да не съм монахиня !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар