Мода

Как старите тениски влизат в употреба

19.10.2012г. / 08 30ч.
Ана Петрова
Как старите тениски влизат в употреба

Неведнъж сме разчиствали чекмеджетата с блузи и сме попадали на тениски, чийто произход се губи упорито някъде из паметта ни. Тениски, които със сигурност няма да носим повече, но и които ни е жал да хвърлим. Ето няколко предложения за сръчни и изобретателни дами, които имат време и желание да превърнат старото в нещо ново и красиво.

Нарежете въпросната трикотажна блуза на средно дълги лентички, съберете ги на едно и ги вържете в единия им край. Трикото се извива по свой особен начин и ако сте се справили със задачата, крайният продукт ще наподобява цвета на карамфил например и ще представлява красив аксесоар за дреха или чанта и ще бъде подходяща украса за дома.

Отново използвайте ножицата, но този път нарежете на дълги ленти и ги използвайте, за да увиете с тях стари метални гривни, които не харесвате или са ви омръзнали. Като резултат ще имате весели, цветни и най-важното – уникални гривни.

Превърнете блузата си в шал. Премахнете горната част с яката и ръкавите и развихрете въображението си с останалото парче плат. Нека остане кръгло и със значителна широчина – по този начин можете да го нарежете донякъде на равни, напречни на околния ръб ленти и в крайна сметка да се „заметнете“ с оригинален и ефектен шал.

Разшийте ръкавите, увеличете отвора за главата и пришийте предната за задната страна на блузата при долния ръб или малко по-нагоре. За кратко време и с минимални усилия сами ще сте създали съвсем нова чанта.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай