Мода

Прически вдъхновени от Барби (галерия)

Плитките са втората най-предпочитана прическа

13.01.2014г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Барби се появява на пазара през 1959 година. Красивата кукла превърнала се в любима на поколения момиченца от деня на своето създаване е вдъхновение за стилисти и модни дизайнери. През годините за фирмата създател на играчката работят повече от 70 модни дизайнери, които създават неповторими тоалети.

Малката кукла е не само играчка, но и един пътеводител из света на модата. Голяма част от мини моделите се предлагат и в бутиковите магазини. Куклата винаги е облечена не само според модните тенденции в облеклата, но и винаги е с актуални за времето си прически. И до днес дамите оформят косите си в стил Барби.

Свързани статии

Конската опашка е сред една от най-предпочитаните прически. Лесен, бърз и удобен вариант за оформяне на косата. Конската опашка претърпя доста промени през времето, като и до днес тя може да бъде с лек ретро акцент, с плитка или кичур коса обгърнат около нея.

Плитките са втората най-предпочитана прическа. През годините, те също като конските опашки претърпяха много промени. Днес вариантите на сплитане на косата са разнообразни. Оформянето им не изисква особени усилия и време, подходящи са за ежедневни, летни или по-официални прически и това ги прави любими не само на Барби, но и на дамите.

Кокът също е красива прическа. По-официален, високо вдигнат, малък стилен кок на тила, небрежно оформен, кок направен от плитки и т. н. Бързо решение за всеки повод, в който искате да изпъкнете. Идея, към която може да добавите и малко бижута в косите за по-силен ефект и когато искате да имате по-елегантна визия. В галерията ни може да разгледате още снимки с прически вдъхновени от малката кукла.

Снимки: Reuters

Коментирай