Мода

Модата в прическите есен/зима 2009-2010

25.09.2009г. / 12 12ч.
Мария Дуковска
Модата в прическите есен/зима 2009-2010

Вече навлязохме в астрономическата есен и е време да помислим за промяна на прическата. След горещото лято и слънчевите лъчи, косата ни е изтощена, често е с накъсани краища и е полезно да се подстриже и обнови. Успоредно на необходимата подстрижка, хвърляме поглед и към модните тенденции, така че да сме в крак с есенните прически.

Ето и някои от нашите най-актуални предложения есен/зима 2009-2010:

Правата коса
Сред най-модерните дължини за сезона са коса до раменете или по-дълга.

  

Повечето известни дизайнери представиха есенните си колекции именно с манекенки с прави пуснати коси. Модерната дължина на правите коси ще е средна (малко под раменете). Краищата на кичурите може да са на пластове.

Разбира се, състоянието на косата ви трябва да е добро. Ако лятото не се е отразило благоприятно на косата ви, не се колебайте да я скъсите, за да изглежда здрава и блестяща. Зимните месеци ще са достатъчни, за да порасне.

  

Къдрици
Последните няколко сезона бяха белязани под знака на вълнистата коса. Букли и всевъзможни къдрици бяха сред актуалните тенденции. Есенната мода в прическите отново не пропуска къдриците, но с препоръката, те да са по-небрежни и да започват от средата на косата, не отгоре.

     

  

Бретонът
Прическите с бретони за новия сезон есен 2009 не са чак толкова много, но все пак ги има. Бретоните са на пластове, по-дълги и небрежни. Могат да се съчетаят както с дълги коси, така и с къси подстрижки.
Модерен е по-дългият бретон или асиметричният.

      

Ретро прически
Сред актуалните прически за есента са ретро подстрижките в стил Одри Хепбърн. С такава прическа ще изглеждате красива и женствена. Също много важно правило е да намерите добър коафьор, който да сътвори това чудо.

  

Прическите тип кок също са на почит през есента. Ако имате желание и малко свободно време, възползвайте се и разнообразете прическата си с небрежен кок. Не класическият строг кок,  а по-скоро лек и романтичен.

  

Къса коса
Както споменахме сред модните прически са по-дългите коси. Но ако искате сериозна промяна във външния вид и държите са сте с къса прическа, бъдете по-умерени. Забравете прическа тип каре и се ориентирайте към асиметрични краища на косата, по-небрежна прическа.

  

  

Цветовете
Есента не е времето да ставате блондинка, ако сте имали такова желание. През студените месеци подходящите цветове са по-тъмни, кестен или шоколад. Русите коси не са сред модните цветове. Но ако се харесвате блондинка и не желаете това да се променя, поне се консултирайте с фризьор за поддръжката на косата си през зимата.

***
Черно и сиво са актуалните цветове за есен/зима 2009-2010
Асиметричните и ярки дрехи са на мода

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
стига бе ( преди 11 години )
Свалихте някои снимки оттук-оттам и решихте да ги сложите като актуални прически за сезона. Айде стига! Нищо от изложеното тук не може да се запечата като модно. И, прощавайте, ама кога точно русите коси не са били модни, или пък кога черните коси не са били модни? А кога дългата коса не е била модна? И кога красивото лице не е било модно? СМЕШНИ И *** СТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Анджелина ( преди 11 години )
От редакцията:Благодарим за точно този коментар.Не е точно така. :-) Както забелязвате при нас не се изисква нито регистрация, нито въвеждане на код в картинка. За сметка на това редакторите активират коментарите, а междувременно изтриват 90% спам и реклами.Коментарът ще се публикува след преглед от редактор на сайта ! ????????????????????????????????А ха, ако не ни изнася БАААААЙ Точно така ЕВВВВВАла !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
наталия ( преди 11 години )
като прическата на николета лозанова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
vili ( преди 11 години )
krasivata kosa e podarjanata kosa no edni mnogo dobre napraveni kadrici sa dobro predlojenie i za zimata i za lqtoto:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
di ( преди 11 години )
Съшност модата в прическите се повтараря всяка година!Ето,защо на нас е оставена задачата да се вгледаме в тези фризурии и да открием себе си:-) да проявим фантазия и да се развихрим подобаващо и за този сезон! :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Марина ( преди 11 години )
Ааа, хайде моля, моля! "Русите коси не са сред модните"! Без тия! :) На мода винаги е била, е, и ще бъде здравата, поддържаната и красива коса! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар