Нарежете бекона на кубчета. Настържете кашкавала, а пушеното сирене нарежете на едро. Запържете бекона в сгорещена мазнина. Отцедете го от мазнината и го оставете да се охлади леко. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава за печене или форма за киш, намазнете я.

На дъното на тавата разпределете бекона, топеното сирене, кашкавала. В отделна купа смесете яйцата, маслото (разтопено), нарязания на ситно лук, солта, брашното, млякото и подправките. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Изсипете я в тавата. Печете киша за около 40 минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: