Семейство

15 септември - какво трябва да знаем за този ден

08.09.2005г. / 16 22ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На 15 септември децата тръгват на училище – за някои това е радост, за други – мъка, някои го чакат с нетърпение, други  – не чак толкова. Но във всички случаи има неща, които не бива да забравяте, когато изпращате своя малък ученик към класната стая.

Независимо дали го познавате или не – цветята за класния ръководител са важни, не толкова с големината на букета, те имат за цел от една страна да засвидетелстват уважение към самия учител, а от друга – да покажат на децата, че те трябва да имат уважение към него.

Естествено, всички родители трябва да се постараят техният ученик да изглежда добре на първия учебен ден. Това не само кара тях да се чувстват горди, но и дава на детето самочувствие сред добре облечените му другарчета. Това, разбира се, не означава да го облечете с костюмче или рокличка, които не му харесват – все пак и децата искат да бъдат в крак с модата!

Добра идея би била също и да се занесе нещо и на приятелчетата – нещо малко – картичка или пък бонбони, шоколад... които да накарат малките ученици да усетят радостта от този ден.

И накрая, преди да минете през прага и да излеете пред детето чаша вода, за да му върви "по вода", не забравяйте да вземете и доброто настроение със себе си! То ще му помогне да се адаптира по-бързо към непознатите условия и новите приятели.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Диана ( преди 11 години )