Семейство

Учат учениците, че секс без любов е като ходене до тоалетната

30.10.2012г. / 12 16ч.
Аз жената
Учат учениците, че секс без любов е като ходене до тоалетната

 

В Донецк, Украйна, в един от супермаркетите се продава книгата „Секс. Учебник за ученици от общообразователните училища“. Има и подзаглавие „Начално ниво“.

Учебникът е написан във вид на въпроси и отговори. Например, ако ученичката се интересува „Има ли секс без любов“, авторите обясняват:

„Често учат момичетата, че секс без любов не съществува. Всъщност сексът без любов, е възможен. Това е потребност на организма и за всеки възрастен човек заниманията със секс са абсолютно необходими за здравето му. Ако възрастния в даден момент никого не обича, трябва ли да жертва здравето си? Разбира се, трябва да се знае, че сексът без любов се превръща в удовлетворение на потребностите – по същия начин както ходенето до тоалетната.“

На романтичния въпрос „Влюбена съм – това цял живот ли ще продължи?“ отговорът е „Изобщо не се надявай!“.

Към момчетата има следния коментар:

„Когато пораснат, момичетата раждат деца, а ти – няма да раждаш, даже и ако си смениш пола (което не ти препоръчвам, защото да си момче е много яко, а пълноценно момиче от теб никога няма да се получи). Помни, че когато искаш да си имаш дете, няма да минеш без жена. А тя и без теб ще се оправи.“

Авторите на книгата са Саша Смилянская и Сергей Юзмухаметов. Смилянская живее в Киев. В свой блог тя пише, че книжката за секса й е поръчана от Министерството на образованието на Украйна, съобщава tsn.ua.

От пресслужбата на министерството коментират, че грифът на Министерството на образованието, който трябва да бъде на всеки учебник, на тази книга липсва. Въпреки това авторите могат да използват думата „учебник“ . Книгата може да се купи в магазина, но в училище тя не може да влезе без одобрението на министерството, дори на допълнителните занимания.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай